Robert Glință va participa la trei mari competiții!

Date:

  • Anul 2021 va fi unul foarte încărcat pentru înotătorul piteștean



Liga Europeană de Natație și Federația Internațio­nală de Natație au anunțat oficial că au refăcut calen­darul internațional după pandemia de COVID-19 care a afectat tot sportul mondial. Federațiile internaționale de resort din toate țările au fost deja anunțate de noile date de disputare ale unor mari competiții iar cei mai buni înotători români, printre care și piteșteanul Robert Glință, și-au reluat pregătirea pentru a fi în cea mai bună formă sportivă la aceste concursuri.


Pandemia de coronavirus a dat complet peste cap calendarele internaționale pentru foarte multe sporturi, iar lumea încearcă să se reorganizeze cât mai bine cu putință. Este și cazul LEN și FINA, care la finalul acestei săptămâni au anunțat noi date a două competiții internaționale. LEN a anunțat întrecerile Campionatului European de înot în bazin de 25 m au fost reprogramate pentru perioada 2-7 noiembrie 2021, la Kazan, în Rusia. Anul 2021 va fi încheiat apoi la Abu Dhabi, acolo unde vor avea loc întrecerile Campionatului Mondial de înot în bazin de 25 m. Programată inițial pentru finalul lui 2020, competiția a fost amânată de către FINA cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, Etihad Arena (foto) își va deschide porțile pentru întrecerea supremă în perioada 13-18 decembrie 2021.
Olimpiada de la Tokyo deschide balul
Conform noilor date, anul 2021 va fi unul foarte încărcat și pentru înotătorul piteștean Robert Glință, primul român care a obținut biletele de participare la Jocurile Olimpice de Tokyo. Astfel, sportivul argeșean va participa anul viitor la Olimpiada de la Tokyo care se va desfășura în perioada 23 iulie-8 august 2021, dar și la Campionatul European de la Kazan(2-7 noiembrie) și Campionatul Mondial de la Abu Dhabi(13-18 decembrie). În urmă cu o săptămână, componenții lotului olimpic de natație au primit acceptul de a se pregăti la Complexul Sydnei de la Izvorani unde au asigurate cele mai bune condiții de pregătire.
Alegeri la Federația Internațională de Natație
În altă ordine de idei, Federația Internațională de Natație a anunțat recent pe site-ul său oficial – www.fina.org – faptul că următorul Congres general va avea loc pe 5 iunie 2021. Cu această ocazie va fi ales și Biroul FINA pentru perioada 2021-2025. Noii membri ai Biroului FINA 2021-2025 își vor începe mandatul imediat după încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiția din Japonia trebuia să se desfășoara în vara acestui an, dar a fost amânată pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021. M.D.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...