Le urez copiilor noştri să aibă parte de democraţie

5
  • Din punctul meu de vedere



Scriu acest articol luni, de Ziua Copilului, şi în consecinţă voi da la o parte subiectele care nu îi privesc pe copii.
De pildă, nu are nicio importanţă pentru copiii României că Ludovic Orban şi miniştri săi au fumat şi au băut whisky scump cât o alocaţie dublată chiar în Palatul Victoria. Această întâmplare nu le va influenţa viitorul copiilor noştri. Nici măcar faptul că guvernul nu vrea să dubleze alocaţiile, deşi există o lege în acest sens, nu este decisiv pentru viitor.
Absolut crucial pentru copii este ca atunci când vor creşte mari să se simtă liberi, să poată decide cine îi guvernează şi, prin aceasta, măsurile care vor fi luate cu privire la viaţa lor. Este important pentru copii ca aerul şi ca apa să nu fie sclavii nimănui, să nu fie luaţi de proşti şi manevraţi ca păpuşile de copiii celor care acum vor să fie dumnezeii ţării. Din acest punct de vedere sunt îngrijorat.
Pe 23 aprilie, anul acesta, premierul Orban spunea următoarele:
„Vom vedea ce se va întâmpla în decembrie. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate pe data de 6 decembrie. Sigur, în cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte aşa cum am luat şi acum, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă adăugăm şi câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă înclusiv în ţară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”.
Tare mă tem că părinţii de azi, cei care de 1 Iunie scriu pe Facebook despre cât de mult îşi iubesc copiii, nu au dat mare importanţă acestei declaraţii.
Pandemia va fi folosită pentru introducerea votului prin corespondenţă şi a votului electronic. Într-un stat normal, democratic, sincer cu cetăţenii săi, acest lucru ar fi un imens câştig. Este mai simplu să votezi de pe telefon decât să mergi la urne. Din păcate însă suntem departe de a avea un stat sincer şi democratic.
În pofida unora care se zbat să ne demonstreze că totul este la vedere, că statul paralel nu există, este evident pentru orice om cu scaun la cap că jocurile politice la noi şi nu doar la noi se fac de către nişte băieţi deştepţi despre care nimeni nu ştie nimic şi cărora votul electronic şi prin corespondenţă le pică mănuşă.
Nimic mai simplu decât să foloseşti un calculator pentru a alcătui ce Parlament doreşti să iasă din urne şi ce Guvern vrei să fie alcătuit.
(Ajungând cu lectura la acest paragraf, câţiva cititori, unii plătiţi, alţii doar ignoranţi, se vor opri pentru a posta unele comentarii. Cititorii obişnuiţi, cu care vreau să comunic, vor fi astfel perturbaţi şi deturnaţi din calea înţelegerii simple a fenomenului. Statul paralel se apără cu ghearele şi cu dinţii să nu fie descoperit şi luat la ochi. Între noi fie vorba, dacă eşti cetăţean al statului paralel, nimeni nu ştie ce grad şi ce funcţie ai, nici ce salariu, nici ce avere, nu te verifică nici ANI, nici ANAF, nu te întreabă de sănătate nici DNA. Să trecem însă mai departe).
Fac în acest moment un salt peste ocean şi semnalez ceea ce i s-a întâmplat zilele trecute preşedintelui Donald Trump. În momentul în care acesta a scris pe Twetter că votul electronic nu conferă siguranţă, reţeaua de socializare i-a cenzurat postarea şi a redirecţionat cititorul spre o platformă în care afirmaţia preşedintelui american era decredibilizată.
Vor spune unii de pe la noi că Trump e nebun, o maimuţă. Alţii se vor întreba cum e posibil să se întâmple acest lucru în cea mai puternică democraţie a lumii.
Răspunsul este că dacă în SUA nu ar exista statul paralel, atunci nici în România nu ar exista. Printr-un interesant proces de osmoză, statele paralele comunică între ele prin reţele subterane.
(Iată o formulare pe care cei plătiţi sau cei ignoranţi o vor caracteriza imediat ca fiind paranoică. Îi asigur însă pe cititorii oneşti că sunt în cea mai deplină normalitate mintală).
Rereş Bogdan, care ştie cum stau lucrurile, ne spune clar ce se va întâmpla la alegerile acestea electronice şi prin corespondenţă.
”Pentru PSD urmează 4 ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul.”, a spus Rareș Bogdan.
Îl cred 100% pe Rareș Bogdan, doar că formularea trebuie citită astfel:
Cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, el va controla serviciile, acestea vor scoate învingătorul dorit prin votul electronic şi prin corespondenţă, ori cel puţin vor folosi tabletele, aşa încât PNL va avea în mod cert premier.
Scriu de Ziua Copilului şi este vorba despre copii. În ce mă priveşte, sunt resemnat. Dacă în 1990 credeam că voi trăi în democraţie, încetul cu încetul am înţeles că jocurile se fac în subteran. Nu aceeaşi resemnare o am însă când vine vorba despre copii. Dacă vom lăsa ca lucrurile să continue în acest mod, copiii noştri vor fi nişte legume.
Ce este însă de făcut ? Eu scriu, dumneavoastră citiţi, lucrurile se pot opri aici.
Sincer, nu ştiu ce se va întâmpla, atâta doar că mi-aş dori tare mult ca viitorii cetăţeni, copiii noştri, să trăiască în statul democratic, nu într-o fantomă de stat democratic condus din subteran.
Le urez copiilor noştri să aibă parte de democraţie.
Gheorghe Smeoreanu


5 COMENTARII

  1. Subiect de ziua copilului cu atac la adresa guvernului!!! e atat de grav ce a facut orban ca toate oile au inceput sa comenteze, s a uitat de patrecerile facute de membrii psd tot pe acolo pe la guvern, tot cu tigari si bautura, da asa este cand esti sluga psd ista vezi numai ce ti convine. un alt articol prost, fara rost!

    • Chiar de-ar fi fost asa cum spui tu, chefurile trecute nu aveau loc in perioade extrem de critice cum este o pandemie, cand sunt in vogoare Ordonante militare care prevad o serie de masuri restrictive.O golanie liberala…un comentariu golanesc si imbecil precum cel care l-a conceput.

  2. În 1989 v-ați pierdut dreptul de a mai băga pumnul în gură atât bătrânilor, dar mai ales copiilor. ” Cititori plătiți, ignoranți, stat paralel ” , adică ” Cine nu e cu noi, e împotriva noastră „. În ziarul „Ancheta” de ieri citeam salariul de la stat, al lui Dan Manual: 16 270 de lei pe lună. La ăsta s-a putut. Păi ăștia sunt mulți și peste tot, luați de la ei și dați la copii alocații dublate și chiar triplate. Sunt îmbuibați în toate clasele politice și de stânga și de dreapta și dacă nu ești pe ștatul lor de plată scrie despre ei. Începe din Argeș, că ai aici destulă materie primă.

  3. Nu sunt un cititor platit sau,cu atat mai putin,ignorant, Ma consider un cititor informat !
    Constat, cu amaraciune , ca deveniti mai ticalos si mai nemernic . V-ar fi convenit de minune tot votul cu galeata si cu autobuzul , in locul unui vot civilizat, intocmai ca in foarte multe tari!
    Un elev de liceu ,care studiaza informatica,v-ar fi spus ca procedura este usor de securizat, prin mai multe metode.
    Iar discuta despre statul paralel ( despre care nici macar Ciolacu nu mai crede in existenta lui ) va duce in zona penibilului. Printre putinii care mai aduc subiectul in discutie este Codrin Stefanescu (foarte activ in ultimul timp) care are probabil ganduri de marire, bazandu-se pe cele doua atuuri ale sale : unu, privirea inteligenta a Vasilicai si doi,mai important, trecutul sau PRM-ist !
    Lasati omenirea sa evolueze, d-le Smeoreanu,oricum zbaterea dumneavoastra este inutila!

  4. Fiind marti, am fost convins ca nu o sa mai gases zoaiele si laturile lui Smeoreanu,(face aceasta doar luni si joi). Dar vai, ce pacat, simbriasul trebuie sa-si rasplateasca „stapanii” care-l platesc. Sictir, imi este scarba de tine ziarist depasit, care imprastii doar rahat in jurul tau.

Comentariile sunt închise.