Dacia este în capul listei în România

0
0
  • Economia se relansează cu ajutorul companiilor mari



Comisia Europeană a anunţat recent un plan ambițios pentru relansarea economică în interiorul UE. Numai că se pare că o parte din acești bani vor veni chiar de la companiile mari, iar Dacia e doar unul dintre exemple.


Pandemia de coronavirus e o situație de criză. Iar măsurile trebuie să fie unele pe măsură. Comisia Europeană vrea să pompeze 750 de miliarde de euro în relansarea economică, la nivelul tuturor statelor membre. Numai că acești bani nu apar peste noapte și e nevoie să fie identificate niște surse de venit. Iar Bruxellesul se uită spre companiile mari care activează în Europa. Conform playtech.ro Comisia Europeană vrea să impună niște taxe suplimentare companiilor din UE care au cifră de afaceri peste 750 de milioane de euro. În total, ar fi vorba de 70.000 de astfel de companii considerate gigant, iar printre ele se numără și Dacia. Săptămâna trecută, CE anunța un Fond de relansare a economiei în valoare de 750 de miliarde de euro, dar nu dădea multe detalii despre sursele din care provin acești bani. Acum, însă, a fost confirmată și partea neștiută a planului. Comisarul european pe probleme de buget vrea o taxă suplimentară pe care să o plătească cele 70.000 de companii din Europa cu afaceri de peste 750 milioane de euro . Johannes Hahn spune că astfel s-ar aduna câteva zeci de miliarde de euro în bugetul UE. Nu vine, însă, cu detalii legate de cuantumul taxei. Dar confirmă că cine nu plătește nu va mai avea acces pe piața unică.
5,3 mld euro cifră de afaceri
”Noi ţintim ca până la finalul lui 2027 să avem un sistem de noi resurse bugetare deja stabilit. Nu văd o alternativă reală. Un buget mai mic nu este acceptabil pentru marea majoritate a statelor membre, iar cât despre contribuţii suplimentare, nu văd să fie apetit la nimeni””, a spus comisarul UE, adăugând că ţinta sa este să se ajungă la o colectare suplimentară de 15-20 mld. euro pe an. De precizat că în România, spre exemplu, sunt 37 de companii cu afaceri de peste 750 de milioane de euro, arată ZF. Prima dintre ele e Dacia, care în 2018 a depășit o cifră de afaceri de 5,3 miliarde de euro. Comisia Europeană a anunțat săptămâna trecută un plan gigantic de susținere a statelor europene afectate de criză. „Comisia Europeană propune un fond de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, care se adaugă instrumentelor comune aprobate deja. O acţiune europeană pentru înfruntarea unei crize fără precedent”,spunea comisarul UE pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.