Dacia, recertificată pentru protecţia mediului

0
0



Luna mondială a mediului aduce în actualitate preocuparea Groupe Renault România pentru protejarea mediului înconjurător.


La sfârșitul lunii mai, în urma unui audit extern, Automobile Dacia a fost recertificată cu standardul Sistemului de Management de Mediu ISO 14 001. Acesta validează toate acțiunile de progres ale companiei în ceea ce priveste protecția mediului înconjurător, inclusiv la nivelul platformei industriale de la Mioveni. Compania a implementat progresiv standardele de management, instrumentele și metodologiile care țin de reducerea impactului asupra mediului, în cadrul strategiei sale de dezvoltare durabilă. Încă din 2005, Dacia a lansat Declarația de Mediu, un document care defineşte obiectivele de reducere a impactului activităţilor industriale asupra mediului înconjurător.
Se respect tote normele
În procesele de fabricaţie a vehiculelor, Dacia respectă toate normele de mediu. Acestea sunt concepute, astfel încât, la finalul ciclului lor de viaţă, să poată fi reciclate în proporție de 95%. În 2019, Dacia a atins performanţe semnificative în ceea ce priveşte reducerea consumurilor specifice pe vehicul: consumul de apă a scăzut cu 9,4%, emisiile de dioxid de carbon s-au redus cu 11,3%, consumul de energie electrică s-a redus cu 7,1%, iar cantitatea de deşeuri periculoase s-a diminuat cu 5,2 %. Dacia propune clienților o gamă diversă de soluții și tehnologii care ajută la reducerea consumului de carburant și a emisiilor de CO2, pentru o exploatare optimă a modelelor sale. Vehiculele echipate cu motoare GPL reprezintă o alternativă simplă și competitivă, GPL fiind mai ecologic la nivelul emisiilor de CO2. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.