Ursul a omorât opt oi

0
  • La Dâmbovicioara



Urșii au început din nou să facă prăpăd în nordul județului Argeș. Aceștia atacă gospodăriile oamenilor, mănâncă animale, sau distrug tot ce este în cale. La Rucăr, ursul și-a făcut apariția azi noapte în zona Măra. Acesta a distrus din curtea unui rucărean un foișor, probabil a simțit miros de mâncare după care a mâncat un miel din bătătură. Pentru că s-a mulțumit doar cu atât patrupedul sălbatic nu a mai îndrăznit să viziteze și alte gospodării.


La începutul lunii iunie Moş Martin „a vizitat” din nou gospodăria de la Podu Dâmboviţei a fostului preşedinte al Clubului Lions „Negru Vodă”, Carmen Bârloiu, omorându-i opt oi, după ce, anul trecut, i-a provocat pagube însemnate la stupină (opt stupi au fost distruşi) şi i-a măcelărit alte trei ovine.
A cerut comisiei evaluarea pagubelor
Atacurile urşilor s-au înteţit în comuna Dâmbovicioara după anul 2013, iar acum au devenit o obişnuinţă pentru localnici, care se aşteaptă ca numărul pagubelor să crească, în condiţiile în care fiarele par de neclintit din zonă, în ciuda numeroaselor demersuri făcute către autorităţile competente. Din fericire, până acum, nu au fost victime omeneşti, aşa cum s-a întâmplat în alte localităţi. Fost cadru MApN şi jurnalist, în prezent, deţinătoarea unei activităţi cu profil turistic la Podu Dâmboviţei, unde şi locuieşte, Carmen Bârloiu se numără printre localnicii care s-au confruntat, în ultimii ani, cu „vizite” frecvente ale sălbăticiunilor în gospodării. La ultimul raid, cel din noaptea de 8 spre 9 iunie, un urs înfometat a dat iama în adăpostul de animale, după ce a rupt două scânduri din uşa exterioară şi a făcut prăpăd: a omorât cinci oi din rasa carabaş şi a rănit mortal alte trei, acestea fiind eutanasiate. Fiecare cântărea în jur de 40 de kilograme. „Unde eşti tu – RoAlert? Ce facem cu urşii, care vin la 150 – 200 metri de casă? Opt mândre ca-n poveste, cinci moarte şi trei cu burta sfârtecată, cărora trebuie doar să le curmăm suferinţa…”, a precizat Carmen Bârloiu, pe contul său de Facebook. Fostul purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei a sesizat autorităţile locale şi a solicitat convocarea comisiei de evaluare a pagubelor. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.