Fii boier, PNL Argeş!

8
  • Din punctul meu de vedere



Luni, PSD Argeș a avut o conferință de presă transmisă pe pagina de Facebook a unui post local de televiziune. La întâlnirea cu ziariștii au participat președintele PSD Argeș Ion Mînzînă, președintele PSD Pitești Cristian Gentea și secretarul general al PSD Argeș, deputatul Simona Bucura Oprescu.


La rubrica de comentarii a paginii de Facebook, un individ pe nume Poenaru Codruț a scris:
„Cel mai bun lucru pe care l- ar face pnl, ar fi sa va strângă pe toti astia de asa zisa stanga,si sa va trag niste gloanțe in capetele alea goale”.
La această amenințare s-au raliat și alte două persoane care au apreciat ideea.
Mi-ar fi plăcut mult ca PNL Argeș să reacționeze la această incitare la violență, mai ales că acest comentariu extremist, dacă nu cumva chiar terorist, făcea trimitere la liberali. Ei ar trebui ”să îi strângă pe toți ăștia”, în așa fel încât individul amintit să le poată trage ”niște gloanțe în capetele alea goale”.
Ar fi fost normal, întrucât PNL se află la guvernare, să mobilizeze instituțiile statului, iar individul să fie tras la răspundere. Nu doar că nu s-a întâmplat astfel, dar comentariul se află și acum, miercuri, când scriu aceste rânduri, la locul lui și culege aprecieri de la demenți.
Fac o paranteză pentru a mă adresa Poliției Argeș. Când, în țară, niște descreierați au amenințat pe Facebook un polițist, instituția a reacționat și indivizii au suportat rigorile legii, mai ales că Facebook este considerat spațiu public printr-o hotărâre a justiției. Înțeleg că a amenința polițiști este ultraj, dar a amenința întreaga conducere a unei filiale județene de partid cu moartea ce este ?
Din punctul meu de vedere, până când Poliția nu va reacționa față de această situație, voi considera că această instituție este pentru ai ei mumă, iar pentru alții ciumă.
Revenind la PNL Argeș, aș fi vrut să văd boierie în atitudine, să citesc un comunicat în care aceste manifestări bolnave să fie condamnate. Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva, celelalte communicate, în care liberalii se ceartă cu pesediștii, de parcă nu ar avea altă treabă pe timpul pandemiei, ar fi fost cu mult mai credibile.
Oricum, nu e târziu ca oamenii lui Adrian Miuțescu să sară în apărarea oamenilor lui Ion Mînzână. Fiți ”Brătieni”, dragi liberali argeșeni !
O reacție asemănătoare aș fi aplaudat-o și în situația următoare.
Îngrijorat de numărul mare de internări în ultimele 48 de ore la Spitalul din Mioveni din cauza Covid – 19, Ion Georgescu, primarul orașului argeșean, a dat un comunicat în care își îndeamnă cetățenii la prudență.
”Dragi cetățeni,
Stimați locuitori ai orașului Mioveni,
Din păcate, în continuare ne aflăm sub reala amenințare a infecțiilor cu noul coronavirus!
În ultimele două zile s-a constatat o creștere îngrijorătoare a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 la nivelul județului, acest val de îmbolnăviri venind odată cu aplicarea măsurilor de relaxare socială.
După o perioadă de speranță, în care majoritatea pacienților pozitivi, internați la secția de Boli Contagioase a Spitalului Orășenesc Mioveni, au fost tratați și s-au reîntors sănătoși acasă, în mod îngrijorător, în ultimele 48 de ore ne-am confruntat cu o explozie de noi internări,” scrie cu dragoste și bun simț primarul.
Ce să vezi însă, un potop de insulte au apărut la comentariile de pe Facebook, l-au făcut unii albie de porci. Primarul a fost înjurat de parcă ar fi avut el vreun avantaj din faptul că atenționa oamenii să se păzească, iar unii demenți au văzut în acest comunicat de presă chiar aspecte ale corupției, fiindcă așa sunt ei de duși cu pluta.
Are și Klaus Ionannis dreptate când spune despre unii că sunt proști, dar alta este problema, anume că liberalii ar fi trebuit să îl apere pe primarul Ion Georgescu, mai ales că intervenția edilului sprijinea, implicit, ideea că starea de alertă trebuie prelungită.
Ar fi fost fair-play, ar fi fost credibili, ar fi fost boieri, nici nu știu cum să mai zic dacă îi vedeam pe liberali apărându-și un adversar politic de mârlănii.
În loc de asta, ca și cum nu ar avea altă treabă, repet, comunicatorii domnului Gelu Tofan se întrec în comunicate de presă șmechere și contondente cărora oamenii de pe cealaltă parte a baricadei le răspund la fel, ambele partide având se suferit în ochii opiniei publice.
O a treia problemă la care vreau să mă refer este promovarea în Liga I a echipei de fotbal FC Argeș. Glorioasa echipă a lui Dobrin are șanse reale de promovare, iar președintele Cristian Gentea e dedicat ideii până în măduva oaselor. Merită să îl vedeți pe fizicianul Gentea cum i se face pielea de găină și începe să se bâlbâie de emoție atunci când vine vorba despre promovarea echipei.
Întâmplător, Cristian Gentea este la PSD, motiv pentru care liberalii lui Adrian Miuțescu îl bombardează în comunicate. Iată un fragment:
„Domnul Cristian Gentea, în calitatea sa de președinte al PSD Pitești, președinte executiv al PSD Argeș, director RATEN, președinte al Clubului FC Argeș și președinte al altor “comitete și comiții” se pare că a rămas în pană de idei și ca să arate că muncește, își însușește proiecte aflate pe agenda PNL. De data aceasta, fără nicio minimă decență, Cristian Gentea se laudă cu proiectul aprobat de Compania Națională de Investiții privind construcția unui nou stadion municipal, în Pitești.”
Preşedinte la “comitete și comiții” este şi liderul liberal Miuţescu, aşa încât comunicatul vorbeşte de funie în casa spânzuratului, dar alta este ideea mea.
PNL Argeş ar putea să îl susţină pe Gentea în calitate de preşedinte al FC Argeş şi să îi dorească succes în campania de promovare.
Înţeleg, din istorie, că Brătienii erau boieri.
Fiţi şi voi boieri, urmaşilor care spuneţi că sunteţi urmaşi.
Fii boier, PNL Argeş !
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni şi joi)


8 COMENTARII

  1. Ca într-o gazeta de partid a PSD-ului. Nici vorbă de imparțialitate, de tratare egală a părților implicate în procesul politic. Atunci când dl. Nicolescu era judecat și cohorte de PSD-isti „de seamă” îl acompaniau în semn de solidaritate pe treptele tribunalului, nu-mi amintesc ca dl. Smeoreanu să
    fi luat vreo atitudine. Corect ar fi ca PNL-ul să ia poziție față de cele scrise de susținători pe Facebook. Cum corect ar fi ca dl. Smeoreanu să scrie cât poate de imparțial în subiectele tratate. Căci presa ar trebui să rămână „câinele de pază” al democrației. Iar un câine nu adulmeca selectiv. Pentru corecta informare a cititorilor, s-ar impune ca dl. Smeoreanu să-și adauge la titulatura de ziarist și mențiunea „de partid”. Asta este părerea mea.

  2. Sincer nu ma asteptam ca un ziarist de talie mondiala sa-si scrie editorialul pe baza comentariilor de pe Facebook. Daca noi , cititorii, ne-am pierde timpul cu print-screen-uri ale postacilor pro-PSD…..
    Pentru ca in ultimele zile ati tot reluat subiectul FC Arges, imi permit cateva observatii in calitate de vechi suporter al acestei echipe:
    – de ce o echipa a comunitatii trebuie sa fie condusa de un sef de partid, oricare ar fi el?
    – stiu ca ustura rau palma data de liberali, ca sub guvernarea lor s-a aprobat si se va incepe constructia stadionului ( sigur se va si termina sub o guvernare de dreapta ) Asta dupa ce urmele celeilalte palme primite( autostrada Pitesti-Sibiu ), inca se mai vad pe obrajorii lui Manzana.
    Oare e treaba unui primar sa ne dea informatii de natura medicala? Daca da, de ceva timp ma supara o lombalgie si nu stiu daca sa iau decontracturante sau miorelaxante , poate primesc , pe Facebook, ceva indicatii ? De ce primarul nu se leaga de aberatiile conducerii PSD care tot cer, de vreo luna, incetarea starii de alerta si relaxare totala ?
    In incheiere, observ ca Dl. Smeoreanu si-a ales in sfarsit tabara locala PSD , nu stiu daca e si cea castigatoare….

  3. Un editorial corect și imparțial! Ar trebui să reprezinte un semnal pentru un proiect la care să se ralieze toate forțele politice, comunitatea locală și iubitorii de sport: ,,F.C. Argeș Redivivus”. Însă actualelor fantoșe liberale numai la asta nu le stă gândul. Sau, cine știe, mă înșel eu.

  4. Înţeleg, din istorie, că bolșevicii erau ticăloși.
    Fiţi şi voi ticăloși, urmaşilor care spuneţi că nu sunteţi urmaşi.
    Fii ticălos, PSD Argeş, împreună cu trompetele tale!

    • Ticăloșii sunt azi la putere. Vor merge la gunoi, cât de curând, împreună cu susținătorii lor.

  5. Sustinatorii liberalilor bugetari (!?) baga material cu destu’ al mare in jos. Oricum toate le au cu capul in jos, blegeala cronica!

Comentariile sunt închise.