INGREDIENTE:
500 gr. limbă fiartă şi feliată
50 ml ulei
1 ceapă
2 căţei usturoi
100 gr. măsline kalamata fără sâmburi
50 ml vin roşu
300 ml apă
50 grame pulpă de roşii
sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Limba cu măsline este un preparat pentru adevăraţii gurmanzi, care apare pe mese mai ales în pragul sărbătorilor. Limba este un muşchi fin şi fără grăsime. Reţeta de limbă cu măsline este perfectă indiferent dacă o servim rece, ca aperitiv, sau caldă, ca fel principal. Când vine vorba de limba de vită, aceasta este o sursă importantă de proteine. În 100 de grame de limbă de vită se regăsesc 17,18 grame de proteine. Conţine, de asemenea, şi minerale importante, printre care fier, calciu şi fosfor. Limba cu măsline se pregăteşte simplu, însă este nevoie de puţină răbdare. Iată paşii:
Într-o tigaie încingem uleiul şi adăugăm ceapa şi usturoiul, până ce se înmoaie. Adăugăm şi pulpa de roşii şi lăsăm câteva minute. Turnăm apa şi aşteptăm până începe să fiarbă. După ce compoziţia dă într-un clocot, punem şi vinul. Punem în tigaie limbile feliate, condimentăm (având grijă la sare, pentru că măslinele pe care le vom adăuga vor fi deja sărate). După ce mâncarea fierbe cam 10 minute, adăugăm şi măslinele. Mai lăsăm să fiarbă totul cu un capac deasupra aproximativ un sfert de oră. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm sare şi piper. Mâncarea este gata şi poate fi servită alături de orez, piure sau paste.