TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 60 min
Gata în: 60 min.
INGREDIENTE:
500 g carne tocată
250 ml supă de legume
250 ml vin alb
100 gr. măsline verzi
1 ou
2 felii franzelă veche
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper
1 ceapă
Pentru sos
125 gr. smântână
100 gr. brânză topită
MOD DE PREPARARE:
1. Ceapa se toacă mărunt, se dă cu un praf de sare, se presează puţin cu lama cuţitului şi se pune în carnea tocată. Se adaugă franzela înmuiată în puţin vin, oul bătut, un vârf de cuţit de piper şi pătrunjelul verde tocat.
2. Se amestecă bine, apoi se împarte compoziţia în 12 şi se formează perişoare, având grijă ca în fiecare perişoară să se pună câte o măslină.
3. Supa amestecată cu restul de vin se toarnă într-o oală de 2-3 l şi se clocotesc. Se pun perişoarele şi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute. Perişoarele fierte se ridică la suprafaţa supei. Se stinge focul, se acoperă oala şi se mai lasă perişoarele în supa fierbinte 5 minute. Se scot apoi cu o strecurătoare şi se servesc cu sos de brânză.
4. Pentru sos, se strecoară 100 ml din supa în care au fiert perişoarele şi se pune într-un vas mic. Se adaugă brânza topită şi se amestecă, la foc mic, cu o lingură de lemn până ce se desface toată brânza. Se pune apoi şi smântâna şi se potriveşte la gust cu sare şi cu piper.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525