GULAŞ CU CARNE DE VITĂ ŞI CARTOFI

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 140 min
Gata în: 2 ore, 20 min.
INGREDIENTE:
700 gr. pulpă de vită
4-5 linguri ulei
2-3 cepe
4-5 căţei de usturoi
150 ml vin alb
600 gr cartofi
150 ml suc de roşii
2 ardei graşi
sare
piper
boia de ardei
1 linguriţă muştar
1 legatură pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt, se lasă să se călească puţin şi se stinge cu vin îndoit cu apă. Se fierbe înăbuşit 75-80 minute, amestecând din când în când, să nu se prindă de vas.
2. Se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii, usturoiul fin tocat şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 minute, adăugând apă din când în când.
3. Se pun ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, sucul de roşii şi se mai clocoteşte la foc mic 15-20 minute. Se condimentează după gust cu sare, piper, boia de ardei şi muştar, iar când se serveşte se ornează cu pătrunjel verde fin tocat.