Arestaţi că vindeau droguri liceenilor

0
0



Doi tineri au fost arestaţi preventiv fiind acuzaţi de trafic de droguri. Aceştia fac parte dintr-o grupare mai mare, ai căror membri au ajuns în arest în urma unor percheziţii efectuate la mijlocul lunii mai. Culmea este că ambii mai sunt cercetaţi într-un dosar de trafic de substanţe psihoactive, instrumentat de procurorii DIICOT Piteşti din 2017. Indivizii sunt bănuiţi că în ciuda problemelor pe care le aveau cu legea, vindeau substanţe etnobotanice şi marijuana unor tineri, mulţi dintre ei liceeni.


La sfârşitul săptămânii, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunlor de Crimă Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Piteşti au cerut arestarea a doi bărbaţi. Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau substanţe etnobotanice. Se spune că la percheziţii ar fi fost găsite şi resturi vegetale ce par a fi marijuana, care au fost trimise la laborator pentru a fi examinate. George D. de 34 de ani, cunoscut sub porecla de Cosmos şi Alexandru P., de 31 de ani, căruia i se spune Moromete, au ajuns în arest, după ce Tribunalul Argeş a admis cererea procurorilor.
Fac parte dintr-o grupare în care au mai fost făcute reţineri
Potrivit procurorului şef al DIICOT Piteşti, Săndel Boţoghină, cei doi făceau „vânzări uzuale” iar arestarea lor are legătură cu „continuarea cercetărilor într-un dosar”. Suspecţii au fost arestaţi în urma anchetei de la mijlocul lunii mai, atunci când două grupări au ajuns în arest pentru trafic de droguri. Printre traficanţii din dosare se numără şi fiul unei judecătoare din Piteşti. Pe data de 19 mai, au fost organizate percheziţii la 11 adrese, fiind vorba de 15 suspecţi care fac parte dintre două grupări. Unii dintre ei se intersectau în grupări făcând parte din ambele. Traficanții sunt acuzaţi că vindeau substanţele interzise, în mod special, către elevi de liceu, majoritatea provenind din trei unităţi, respectiv „Barbu”, „Dimitrie Dima” şi „ Costin Neniţescu”. Etnobotanicele sunt relativ accesibile ca preţ, 20 lei fiind suficienţi pentru a prepara 4 ţigări, aşa că exista cerere chiar şi din partea liceenilor simpli, care nu aveau un buget prea consistent de cheltuieli. Mai grav de atât, prin intermediul unui angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, drogurile ajungeau și la deținuți de la Penitenciarul Mioveni. Încă de pe atunci, oamenii legii anunţau că vorbim de 36 de suspecţi, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom asista la noi reţineri.
Au mai avut probleme cu legea
Moromete şi Cosmos, nu sunt la primul contact cu legea. În anul 2017 aceştia au fost arestaţi preventiv într-un dosar de trafic cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. Concert aceştia erau acuzaţi de „săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de efectuare fără drept a unor operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, fără a deţine autorizaţie eliberată”. Alături de peste 20 de complici, tinerii au achiziţionat online 10 kilograme de cabinoizi sintetici, şi au preparat şi porţionat substanţele pe care ulterior le-au vândut consumatorilor. Anchetatorii au stabilit că amestecul extrem de toxic, le făcea rău consumatorilor, astfel că într-un an peste 100 de tineri de până la 17 ani au ajuns la Spitalul de Pediatrie cu stări de rău, agitaţie şi comportament asociat beţiei. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.