PSD sprijină industria auto românească!

2
0



Industria auto din Ro­mânia a fost puternic afectată de pandemie. Partidul Social Demo­crat, prin parlamentarii de Argeş şi Dolj, au înaintat un proiect de lege pentru revitalizarea acestui segement economic important din ţara noastră. 


Pe fondul pandemiei cu noul coronavirus și a lipsei de măsuri de sprijin din partea Guvernului PNL, la Uzina Dacia din Mioveni au fost suspendate proiectele de creștere a producției și circa 1.000 de oameni au fost trimiși în șomaj tehnic. De asemenea, Uzina Ford de la Craiova și-a reluat activitatea, dar o treime dintre angajații care au contract pe perioadă determinată nu vor mai continua să lucreze în fabrică, anunţă reprezentanţii PSD Argeş. În acest context, parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege care să vină în ajutorul industriei auto din România! „Parlamentarii PSD de Argeș și de Dolj au înaintat un proiect de lege pentru sprijinirea industriei auto din România. O industrie care este foarte importantă la nivelul construcției PIB-ului (n.r produsul intern brut). 15% din PIB-ul României înseamnă industria auto. 28 % înseamnă export. Toate aceste lucruri ne-au făcut să credem că trebuie neapărat să luăm măsuri pentru a încerca o revitalizare a acestei industrii, ținând cont de faptul că producția în ultimele 5 luni este undeva la 35%” a declarat Ion Mînzînă, preşedintele PSD Argeş. M.S.


2 COMENTARII

    • Zoil…un comentariu pueril, lipsit de logica. Chiar daca principalele marci prezente in Ro ( Renault + Ford) sunt de provenienta externa,sa ne gandim doar la toata aceasta industrie pe orizontala care sustine montajul si vanzarea acestor automobile. Sunt sute de mii de angajati a caror soarta – si a familiilor lor – depinde de acest loc de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.