Condiţiile pentru participarea în Liga Naţională

0
  • Baschet


Acum câteva zile, la sediul Federaţiei Române de Baschet a avut loc o nouă a Consiliului Director. În cadrul acestei întâlniri au fost stabilite o serie de amănunte cu privire la sezonul competiţional 2020-2021 în Liga Naţională de baschet masculin şi Cupa României la baschet masculin.


Noua ediţie de campionat va lua startul pe 10 octombrie 2020 şi se va termina în intervalul 2-12 iunie 2021. Cupa României la baschet masculin – ediţia 2020-2021 va începe în 3 octombrie, cu prima manşă din turul 1, iar Final Four-ul va avea loc în perioada 5-6 februarie 2021. FRB a stabilit şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cluburile pentru a putea evolua în Liga Naţională.
Condiţii de validare:
Datorii către FRB: cei care nu îşi achită integral datoriile către FRB până la 20 august vor suporta sancţiunile hotarâte de Consiliul Director.
Infrastructura: echipele trebuie să joace în săli omologate cu dimensiuni regulamentare, să aibă 2 tabele de scor, tabele de 24 de secunde deasupra panourilor, cu resetare la 14 secunde, să aiba perimetru luminos cu leduri pe panouri, suprafaţa să fie din parchet, să îndeplinească normele de securitate, capacitatea să fie mai mare de 400 de locuri, sonorizare, internet prin cablu, kituri înregistrare video.
Litigii salariale cu jucătorii/antrenorii/agenţii sau decizii BAT: sancţiunile se vor stabili de către CD, în urma consultărilor cu FIBA, urmărindu-se prevenirea sancţiunilor, limitarea sumelor datorate, determinarea cluburilor să-şi achite datoriile.
Participarea în Campionatul Naţional de juniori:
Echipele din LNBM sunt obligate să aiba 2 echipe de juniori înscrise în Campionatul Naţional U13 – U18, ediţia 2020-2021. Echipele de juniori pot fi proprii sau în colaborare. Dacă nu participă în Campionatul Naţional de juniori sau se va rupe colaborarea: sancţiune conform RS LNBM.
Participarea în LNBM 3×3 şi CRM 3×3, 2020-2021: nu mai este obligatorie. Înscrierea în cupele europene: în sezonul 2020-2021 nu mai este obligatorie.
Perioada de transfer:
3 august – până cu 72 ore înainte de primul joc din LNBM; echipele, cu excepţia celor care participă în cupele europene organizate de FIBA Europe, vor avea dreptul să transfere, să aibă în L18 şi să înregistreze în foaia de arbitraj maxim 6 jucători străini, indiferent de ţara de origine; sunt permise 6 înlocuiri de jucători străini sau români pâna la 28 februarie 2021; în perioada 1-31 martie 2021 echipele mai au dreptul la un transfer prin care să înlocuiască un jucător foarte grav accidentat, cu aprobarea Comitetului Executiv.