Laptopuri furate din Olanda, vândute la Miroşi!

0
0



Un flagrant delict a fost organizat de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, la cererea autorităţilor olandeze care încercau să recupereze mai multe laptopuri furate. Computerele portabile erau vândute de la Miroşi, anunţurile fiind postate pe un site de specialitate. Reprezentanţii firmei olandeze şi-au dat seama că sunt laptopurile sustrase, după caracteristici.


Poliţiştii argeşeni au primit o sesizare de la reprezentantul în România al unei firme din Amsterdam-Olanda. Acesta reclama că a găsit pe site-ul OLX anunţuri postate privind vânzarea unor laptopuri produse de firma sa, şi bănuieşte că acestea au fost furate în timpul unui transport între Olanda şi Marea Britanie. Oamenii legii au sunat la numărul afişat şi dându-se drept cumpărători au negociat preţului unui mini-computer, la aproximativ 4.000 de lei, în condiţiile în care costul real al aparatului era la circa 7.000- 8.000 de lei. La întâlnire a venit o tânără în vârstă de 23 de ani, din comuna Miroşi despre care s-a stabilit că era intermediară. Fata primise aparatele furate din străinătate, să le vândă în schimbul unui procent din valoarea tranzacţiilor.
Au sustras marfa dintr-un TIR
Oamenii legii au stabilit că hoţii au spart un TIR, din care au furat 10 laptopuri de utimă generaţie. Folosind un soft, reprezentanţii firmei au găsit computerele cu ajutorul caracteristicilor aparatelor vâdute pe internet. Poliţiştii au reuşit să recupereze 6 dintre aparate, celelate patru fiind deja vândute. Au mai găsit şi alte bunuri ce pot proveni din furturi, toatul în valoare de 45.000 lei. Pe numele tinerei a fost întocmit dosar penal sub acuzaţia de tănuire. Cercetările continuă, anchetatorii încerând să dea de urma faptaşilor. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.