Ce culoare au ochii domnului Apostoliceanu?

11
  • Din punctul meu de vedere



Îmi este dor să îmi pun căştile la urechi şi să ascult pentru a nu ştiu câta oară (poate a mia oară) concertul meu preferat, pentru vioară şi orchestră, în re major de Brahms. Nu am timp, drept pentru care îmi pun căştile şi ascult discursul preşedintelui PNL Argeş, domnul Adrian Miuţescu, la lansarea candidatului Apostoliceanu.


Îl simpatizez mult pe domnul Miuţescu, are un fel împăciuitorist de a pune problema, iar când se înfoaie şi critică lasă impresia că joacă un joc politic, nu că ar şi crede în ceea ce spune. Această lipsă de credinţă îl face vulnerabil, uneori ia decizii copilăreşti cum ar fi aceea de a-i duce pe oamenii săi, pentru o şedinţă de partid, la Muzeul Brătienilor. Pentru mine, asta înseamnă să murdăreşti un muzeu, pentru ei înseamnă să facă ceea ce au făcut pesediştii de când se ştiu, adică să organizeze chermeze la Vila Florica. Da, doar că acum e vorba despre un muzeu, Muzeul Brătienilor, dacă ai conştiinţă naţională te înfiori numai ce pronunţi acest nume. Dar de unde înfiorare la politicieni ?
Domnul Miuţescu vorbeşte dintotdeauna prost, nu e un orator, dar lumea s-a obişnuit cu el şi îi trece cu vederea. În fond, cine mai e orator în politica din România ? Nimeni, pentru că asta presupune harul lui Delavrancea şi cultura lui Iorga, talentul lui Crin Antonescu şi ştiinţa de carte a lui Corneliu Vadim Tudor. Politicienii zilelor noastre nu mai au timp să citească.
Ascult, aşadar, la căşti, discursul domnului Miuţescu şi râd de unul singur. Zice că la Primăria Piteşti, în conducere, a fost o gaşcă de corupţi şi trebuie trimisă la plimbare. De ce nu la puşcărie, dacă tot are dânsul dovezi ? Mă rog, asta trece la declaraţii politice, însă în altă parte e comedia. Domnul Miuţescu lasă impresia că a destrămat ”gaşca infractorilor” de la Primărie luându-l de acolo pe Sorin Apostoliceanu. Situația îmi aduce aminte de Caragiale.
Zice Cațavencu: „Vreau ceea ce merit în orașul ăsta de gogomani, unde sunt cel d-întâi… între fruntașii politici… Vreau…”.
Ascult şi mi se face din ce în ce mai milă de domnul Miuţescu. E nevoit să spună la fiecare două minute că PNL Piteşti nu va mai face politică, va face doar administraţie. Încearcă în acest fel să estompeze imaginea de pesedist a lui Apostoliceanu. Evident că nu reuşeşte, toată lumea îşi dă seama că aici e o şmecherie.
În vreme ce ascult discursul cu căştile pe urechi, mă uit pe Facebook, la contul domnului Gelu Tofan. Îmi e foarte simpatic domnul Tofan, are un umor implicit şi o detaşare atât de bine jucată încât adeseori mă convinge. Domnul Tofan publică pe Facebook fotografii de la lansarea aceluiaşi Apostoliceanu. Frumoase poze, însă sub ele e dezastru. Oamenii comentează dur, îl defiinţează, practic, pe noul candidat pesedisto – liberal. Era de aşteptat. Transcriu câteva comentarii, nu înainte de a aprecia faptul că domnul Tofan nu le-a şters de pe pagina sa.
”Pacat de Tiberiu Irimia, era om capabil si ok. Va place sa va dati cu stangul in dreptul… Voi credeti ca votantii de dreapta sunt ca ai PSD, sa voteze ce li se baga pe gat? Sa nu va faceti iluzii, ca veti avea deziluzii!”
”E trist că PNL nu a găsit un membru propriu pentru această funcție…”
”Asta este normalitatea de care ne spunea președintele!”
”Dl. Sorin Apostoliceanu a fost alungat din PSD pt. că a vrut să promoveze idei noi în domeniul administrativ şi nu a fost înțeles !”
”Săracul de el dar știți cumva o fi fost alungat cu pietre chiar îmi este milă bine că au fost pnl aproape și i-a inteles ideile” .
”De ce pnl nu a avut un membru din interiorul partidului? Toti sunt slabi pregatiti? Ca eu asta inteleg…deci pnl=psd=usl=functii,bani,putere…”
”Eu am votat alaturi de PNL din ’90 până acum in 2020.
Eu nu pot vota unul care a dat credit PSDului nascut din FSN ,partidul criminalului Iliescu .
Acum era cel mai prielnic moment pentru PNL să câştige in fața PSD, dacă dreapta era unită în jurul PNL.
Orgoliile şi interesele de grup in special stau la baza fărâmițării dreptei.
In aceste condiții totul este un hazard , ceva la voia intâmplării .
Eu nu cred in victoria PNL la aceste alegeri locale , dar nu m-aş întrista dacă PNL ar câştiga alegerile şi fără votul meu al familiei mele şi a multor pnl-isti dezamăgiți de susținerea PNL a unui candidat provenit din PSD, acest partid, ce în opinia mea, este cauza tuturor greutăților prin care trecem”.
Cel mai interesant comentariu încearcă să salveze ce se mai poate salva:
„Nu trebuie să fiți dezamăgit de varianta aleasă de staff-ul PNL, ca dl. SORIN APOSTOLICEANU să candideze la Primăria municipiului PITEȘTI ! Trebuie să vedeți partea plină a paharului ! Chiar dacă a făcut parte din echipa PSD timp de 4 ani, a acumulat cunoștințe despre administrația publică locală, a condus o scurtă perioadă de timp Primăria Pitești, a încercat să pună în practică viziunea revoluționară și modernă a activităților specifice din administrația locală, DAR a deranjat persoane din PSD care nu au fost de acord cu noul mod de lucru și viziune a activităților administrative, astfel că a fost înlăturat din PSD !!! Poate este avantajul echipei PNL să prezinte publicului piteștean o persoană nouă, tînără, în plină forță, cu un Program modern privind proiectele necesare a fi implementate și realizate în orașul PITEȘTI !!! Credeți în dânsul și în echipa PNL anul acesta și vom înregistra împreună, toți membri și simpatizanții PNL, o VICTORIE MARE, care să o pomenim mereu cu plăcere !!! Mulțumesc pt. Înțelegere !!! Vă urez multă sănătate și noroc !!!”
În vreme ce transcriu aceste comentarii, în căşti aud că se încheie discursul domnului Miuţescu. Va vorbi domnul Apostoliceanu.
E prea mult pentru azi şi un drac mă întreabă sâcâitor: ce culoare au ochii domnului Apostoliceanu ?
N-am habar.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni şi joi)


11 COMENTARII

  1. Arată rău și acest editorial, d-le Smeoreanu: scrieți că vă sunt simpatici pnl-ști ca Miutescu sau Tofan (pe care apoi îi desființați, subliniindu-le defecte incompatibile cu simpatia; sau dv. îi simpatizanți și așa?), iar mare parte din editorial este ocupat de comentarii de pe Facebook. Ați „uitat” iarăși să faceți o analiză bazată pe comparații, argumente, informații obținute prin investigație gazetareasca.
    Apropo, atunci când psd-istii făceau chermeze la Casa Florica, dv. scriați despre ele? Așa, ca un gazetar imparțial, aflat în slujba cititorilor.

  2. Asa cum anticipam,viitorul primar al Pitestiului a devenit subiectul principal al editorialistului.
    Data viitoare vom afla cum arata nasul si urechile dl. Apostoliceanu….
    M-as fi asteptat (sau nu) ca ziaristul Smeoreanu, din respect pentru profesie sau pur si simplu din bun simt sa-si ceara scuze pentru stirea data in vreo 2-3 publicatii locale, acum vreo 3 saptamani, ca eroul local sau regional Georgescu de la Mioveni a reusit sa mentina deschisa sectia ATI a spitalului , prin efortul si cunostintele personale ale acestuia ! Stim cu totii ca sectia este inchisa iar un motiv este acela ca un specialist ATI nu-l gasesti la colt de strada, asa cum gasesti ,din pacate, multi ziaristi…Iar dumneavoastra, tov. Smeoreanu,de multe ori va comportati ca un ziarist de la coltul strazii…Pacat!

    • Toarășu’ Coco, de la tălică avem pretenții…,,să prezinte scuze” nu ,,să‐și ceară scuze”, cui?, lui însuși?. Apostoliceanu este o simplă petardă politică; va fâsâi puțin și se va stinge apoi în platitudinea liberală, impotentă și ,,epigoană”. Altfel, aveți un comentariu acid dar corect. Mai ușor însă cu atacul la persoană! După cum vedeți, nu vă mai mușc de partea dorsală, cum mă acuzați mai demult.

  3. Culoarea ochilor lui Apostoliceanu era corespunzătoare dacă rămânea în PSD? Asta ca o maliţiozitate la adresa editorialistului! Altminteri, şi eu cred că era corect, la nivel de principiu, dacă liberalii promovau un candidat propriu şi nu transferau din altă parte…

  4. Ziaristul cu ochii roșii i-a prins pe liberali cu garda jos și i-a bubuit. Are și pe cine, o gașcă de oportuniști, de fripturiști, de non – valori, care s-au aruncat disperați pe funcții publice. Boss-ul, la Activele Statului, un instructor auto la A.R.R., un vânzător de sifoane la A.N.I.F. Toți șmecherii s-au așezat, urmează nevestele, rudele. Adică aceeași mizerie.

  5. Dar ce iz are respiratia domnului ziarist rosu?
    A ce-i „pute” gura de la atata politica PSD-ista?

  6. Dl. Smeoreanu il considera cumva pe Corneliu Vadim Tudor un bun orator pentru ca avea stiinta de carte.
    Da, avea stiinta de carte, dar nu avea bun simt, acel mascarici care jignea pe oricine in gazeta lui Romania Mare, cat si prin viu grai.
    Mi-a fost dat sa aud din gura lui Vadim injuraturi si cuvinte obscene adresate unor femei, totul fiind filmat.

    WC Tudor s-a dorit a fi un nou Nicolae Iorga in politica romaneasca?

Comentariile sunt închise.