Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, vizită fulger la Județean!

0

Ministrul Sănătății a efectuat o vizită fulger la Spitalul Județean de Urgență Pitești, în această după-amiază.  El a vrut să vadă cum a fost amenajată unitatea mobilă de terapie intensivă dar s-a interesat și de cazul fetei în vârstă de 21 de ani care  murit de coronavirus la SJU Pitești. M.S. 

„Am trimis aici o unitate mobila de terapie intensivă, mâine dimineaţă urmează să fie dată în folosinţă. Mi s-a spus ca există personal, azi am vrut să verific, nu este suficient, vom detaşa rezidenţi. La nivel naţional, avem o evaluare a tuturor rezidenţilor din centrele universitare. Vor fi detaşaţi. Facem evaluare si pentru Mioveni” a declarat Nelu Tătaru la finalul vizitei.

Referitor la cazul tinerei în vârstă de 21 de ani, care a decedat la SJU Piteşti după ce a fost infectată cu COVID-19, ministrul Tătaru a zis:”Vom vedea care au fost cauzele si cum s-a ajuns la deces. Este o ancheta în curs şi aştept rezultatele. În măsura în care am avut vid legislativ, nu am avut pârghii, nu puteam face nimic atunci, ca să putem face evaluarea dacă acest pacient nu a dorit si nici la domiciliu nu a putut fi izolat. Noi acum suntem într-un moment de recuperare a celor care în acea perioada nu au vrut sa rămână internaţi. Am solicitat anchetele epidemiologice din jurul acestor cazuri.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.