Gest rar! A înapoiat portofelul plin cu bani, celui care îl pierduse!

1

Un gest de rară omenie, a fost făcut de un piteștean în vârstă de 58 de ani. Bărbatul a găsit un portofel cu bani și o bijuterie din aur iar primul lui gând fost să dea pe proprietar să-i înapoieze bunurile.  Nici prin minte nu i-a trecut să și-l însușească! M.S.

Florin F. de 58 de a ni, din Pitești este pensionar MApN. Bărbatul a mers la Dedeman la cumpărături iar la ieșire a găsit un portofel. L-a luat și a văzut că în el sunt 200 euro, 1.300 lei , o brățară din aur, carduri bancare și documente.

A pornit la adresa din acte, în încercarea de a-l găsi pe piteșteanul în vârstă de 38 de ani, care pierduse portofelul. Acolo, nimeni nu-l știa pe bărbat. Atunci Florin F. s-a dus la cea mai apropiată secție de poliție, respectiv Secția 3 și a predat bunurile.

Gestul lui este unul care să ne amintească în primul rând ce înseamnă să fii un om responsabil, cu atât mai mult în aceste vremuri fără precedent pe care le traversăm.

Oamenii legii l-au găsit în scurt timp pe proprietar. Acesta a venit la secție acolo unde l-a întâlnit pe binefăcătorul lui și a avut prilejul să-i mulțumească.

Pornind de la această întâmplare cu final fericit, polițiștii recomandă cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemena date de autentificare.

 

Totodată, oamenii legii reamintesc că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.