Voinţa Budeasa, victorie în primul meci de baraj

0
  • Judeţul Argeş mai poate avea încă o reprezentantă în Liga 3



Prima etapă a minigrupelor barajului de promovare în Liga 3, pentru ediția 2020/2021, a avut loc sâmbătă 1 august, de la ora 17:30, cu o excepție, meciul dintre Steaua și Argeșul Mihăilești, programat de la ora 18:00. Celelalte etape sunt programate în zilele de 5, respectiv 9 august. Judeţul Argeş a fost reprezentat de Voinţa Budeasa, care a fost declarată câştigătoarea campionatului. În primul meci de la baraj, argeşenii au câştigat cu 4-0 cu Unirea Dăbuleni şi a făcut un pas mare spre promovare.


S-au înregistrat opt victorii și trei egaluri, dar și un succes la ”masa verde”. Corona Brașov a câștigat cel mai detașat 16-0 cu CS Gheorgheni, iar Steaua și Bradu Borca s-au impus cu 8-1, cu Argeșul Mihăilești, respectiv Unirea Mircești. În urma rezultatelor din prima etapă, două echipe au promovat matematic în Liga 3, fiindcă făceau parte din grupe care erau incomplete. Petrolul Potcoava și Gloria Albești, reprezentantele județelor Olt și Constanța, au promovat în Liga 3. Prima a câștigat la ”masa verde” meciul cu Minerul Costești, iar a doua a trecut la loviturile de departajare cu 4-3 de CSM Râmnicu Sărat, după ce la finalul celor 90 de minute a fost 0-0.
Au renunţat
12 partide erau stabilite să se joace sâmbătă, însă una nu va mai avea loc, fiindcă Minerul Costești, reprezentanta județului Vâlcea, a greșit testul COVID-19 pe care îl avea de făcut și, astfel, pierde la ”masa verde” întâlnirea cu Petrolul Potcoava. Era, de altfel, singurul joc pe care cele două echipe îl aveau în grupa lor, fiindcă a treia campioană, Unirea Ţigăneşti, reprezentanta județului Teleorman, a anunţat că nu se prezintă la meciuri, fiindcă nu are bani să respecte protocolul medical. Petrolul Potcoava devine, astfel, prima echipă care promovează matematic în Liga 3. Jocurile se desfășoară pe teren neutru, fără spectatori, conform protocolului medical pentru fotbal amator.
14 minigrupe
Odată cu anunțul ”înghețării” campionatului Liga 3, ediția 2019/2020, și desemnarea modului în care se va promova în Liga 2, Federația Română de Fotbal a transmis și noua strategie făcută pentru deciderea echipelor care urcă în această vară din Liga 4 în acest sezon dat peste cap din cauza pandemiei COVID-19. Barajele de promovare stabilite în luna februarie au fost anulate, federația a stabili, printr-o nouă tragere la sorți, 14 minigrupe de câte trei echipe campioane județene. Cele 14 câștigătoare ale noilor baraje vor promova în Liga 3, însă și multe dintre echipele clasate pe locul 2 în minigrupe au șansa să ajungă în cel de-al treilea eșalon, pentru a completa locurile rămase vacante. În fiecare minigrupă trebuiau să se întâlnească trei echipe campioane / reprezentante județene. Patru județe nu au reprezentante, astfel că patru mini-grupe sunt incomplete.
Nou sistem
Până acum, FRF organiza baraj de promovare în dublă manșă între două campioane județene, fiecare urmând a juca pe teren propriu. Câștigătoarea promova în Liga 3. În total erau 21 de duble manșe. Schimbarea la minigrupă de trei pentru baraj s-a făcut din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de aceasta. 27 iulie a fost ultima zi în care Asociațiile Județene de Fotbal din țară au avut termenul limită pentru a înștiința Federația Română de Fotbal cine îi este reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3. Dintre cele 42 de AJF-uri, respectiv AMFB, patru nu au echipă la acest mini-turneu de accederea în cel de-al treilea eșalon. Este vorba despre Bistrița Năsăud, care nu și-a desemnat reprezentantă la baraj, Mehedinți, care, de asemenea, a întâmpinat probleme și nu și-a desemnat echipa care merge în mini-turneu. Spre deosebire de Bistrița Năsăud, AJF Mehedinți a desemnat-o drept campioană județeană pe Recolta Dănceu, echipa lider din momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei, însă aceasta nu are CIS. CS Strehaia, ocupanda locului 2, are CIS, dar nu poate îndeplini protocolul medical, iar Inter Salcia, clasata pe locul 3, nu deține nici ea CIS, astfel că județul de la Dunăre a decis să nu își trimită o reprezentantă la barajul pentru promovare. Nici județene Teleorman și Tulcea nu vor fi reprezentante la baraj. Primul a anunțat-o drept campioană a Ligii a 4-a pe Unirea Țigănești, iar cel de-al doilea pe Pescăruşul Sarichioi Junior.
Aceste două echipe nu au putut îndeplini protocolul medical, fiindcă nu au avut bani pentru a se testa împotriva COVID-19, astfel că au vor participa la baraj. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.