Românii care vin din Spania nu mai intră în carantină!

1
0



Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat o decizie importantă cu privire la carantinarea românilor care vin din Spania.


Autorităţile au decis ca aceştia să nu mai intre în carantină. Ţara noastră menţine însă restricţiile pentru cetăţenii care vin din 40 de state care se confruntă cu creşterea cazurilor de COVID-19.
Ce se arată în Hotărâre:
Art.1 Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările / zonele de risc epidemiologic ridicat.
Art.2 Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările / zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emise de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicaţiile asupra domeniului sănătăţii publice.
Art.3 Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prevăzută la art.2 se analizează toate implicaţiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autoritățile administraţiei publice centrale, potrivit domeniului de competenţă.
Art.4 Propunerea de instituire a carantinei în condiţiile prevăzute la art.2 poate fi adoptată doar pentru zone / regiuni administrative ale ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.
Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.
Românii care se întorc din aceste ţări vor intra în carantină
Potrivit datelor publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, începând cu 11 august, ora 00:00, ţările aflate în zona galbenă sunt: Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia şi Herţegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii, Surinam. M.D.


1 COMENTARIU

  1. Dragi români, nu vă vine să intrați benevol în carantină, de oriunde ați fi venit, când vedeți …cu ce „se ocupă” Guvernul Orban, al României ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.