TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 40 min
Gata în: 1 ore, 20 min.
INGREDIENTE:
50 gr. muştar cu hrean
200 gr. pesmet
sare
piper
4 ouă
300 gr.castraveciori acri
100 gr. arpagic
3-4 morcovi
2 vinete
ulei pentru prăjit
50 gr. unt
500 gr. vrăbioară de vită
MOD DE PREPARARE:
Bucăţile de vrăbioară se bat bine cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper şi se ung cu muştar cu hrean. Se stropesc cu puţin ulei şi se lasă câteva minute la rece, acoperite cu folie de plastic.
Separat, se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi se trec bucăţile de vrăbioară prin ou şi pesmet, după care se pun la prăjit în uleiul încins. Când s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.
Se curăţă vinetele, se condimentează cu sare, se lasă câteva minute în sită şi se presează ca să iasă sucul toxic. Feliile de vinete se trec prin ou, pesmet şi ou şi se prăjesc în uleiul bine încins. Se scot şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se aşază un rând de vinete pane, șnițel de vită, un rând de castraveciori, arpagic şi morcovi. Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de murături asortate.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525