Chițoiu trimis în judecată pentru ucidere din culpă!

0
1



Daniel Chițoiu fostul ministru al Finanțelor a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Judecătoria Pitești a judecat ieri în ca­meră preliminară dosarul fostului demnitar.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au încheiat rechizitoriul și au trimis dosarul spre judecare la Judecătoria Pitești. Daniel Chițoiu este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, după ce, în urma expertizelor efectuate, s-a stabilit că pe data de 26 decembrie, anul trecut, când a avut loc accidentul mortal, fostul ministru a ajuns cu mașina pe contransens provocând nenorocirea.
Rudele victimelor cer despăgubiri!
Fostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu a depus obiecțiuni la expertiza tehnică, acestea fiindu-i respinse. În aceste condiții, procurorii au întocmit rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată. Dosarul cu numărul 11286/280/2020 a fost înregistrat pe data de 13 august pe rolul Judecătoriei Pitești. Ieri, la mai puțin de două săptămâni, s-a judecat în camera preliminară o cerere depusă de Chiţoiu privind prelungirea dreptului de circulaţie. Urmează ca instanţa să decidă şi dacă probele administrate sunt legale şi dacă poate fi început procesul. În timpul cercetărilor s-au constituit părți civile şi cer despăgubiri, rudele soților uciși în accident, al victimei rănită grav, dar și Serviciul de Ambulanță Argeș, Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Clinic de Urgență București și firma de asigurări Generali, în total 11 părți civile.
A ajuns cu maşina pe contrasens!
Reamintim că pe data de 26 decembrie anul trecut, Daniel Chițoiu, aflat la volanul unui Audi, a fost implicat într-un accident mortal, pe DN 7, în localitatea Zamfirești. Mașina acestuia s-a lovit frontal cu un Logan în care erau patronii magazinului de textile Romarta, Haralambie Pristavu de 82 de ani, soția acestuia Elisabeta Pristavu de 73 de ani și cumnata lor în vârstă de 71 de ani. În urma impactului extrem de violent soții Pristavu au murit iar ruda lor a fost grav rănită și a stat multă vreme în spital necesitând mai multe intervenții și recuperare medicală. Deși inițial s-a spus că lui Haralambie Pristavu i s-ar fi făcut rău la volan și a ajuns cu mașina pe contrasens, în urma expertizei tehnice s-a stabilit că mașina fostului ministru a fost cea care s-a aflat pe contrasens. M.Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.