Ziua în care lupii au vrut să mănânce oile

2

  • Din punctul meu de vedere



De obicei, mă feresc să fac afirmații categorice cu privire la viața politică pentru a nu constata peste o vreme că m-am înșelat. Desigur, ziariștii comentatori, ca mine, nu sunt feriți de erori, dar încerci să faci în așa fel încât să fie cât mai puține.


De data asta, nu am însă nicio îndoială că ziua de 22 septembrie 2020 va rămâne înistoria României moderne drept ziua în care lupii au vrut să mănânce oile.
Să le mănânce pe toate, să nu mai rămână picior de oaie în țară, pentru ca burta lupilor să se umfle și toți să geamă de plăcerea îndestulării.
Șeful haitei, premierul Ludovic Orban, a declarat că mărirea pensiilor înseamnă trădare națională. Nu cred că vreodată a fost lansată o declarație politică mai josnică.
Orban vrea să spună că dacă se măresc pensiile cu 40% va fi stopat drumul României spre progres și bunăstare. O porcărie, evident, fiindcă până acum pensiile au fost mici iar țara oricum nu a înregistrat mari progrese.

Degeaba pornești o nouă linie de metrou sau o autostradă dacă circa 25% din populație este condamnată la un trai de azi pe mâine.
x
Să alegem și o altă interpretare.
Parlamentul a votat o rectificare bugetară în care pensiile cresc cu 40% fără a fi afectat deficitul. Deoarece nu există niciun motiv pentru care CCR să declare neconstituţională această lege, iar Iohannis va fi nevoit să o promulge, Guvernul va trebui să o pună în aplicare.
În mod normal, pensionarii vor vota în favoarea partidelor care au dus la îndeplinire acest demers, iar PNL pierde 5 milioane de voturi potenţiale.
Asta s-ar întâmpla în mod normal, într-o România normală. Numai că societatea noastră a fost supusă în ultimii ani la o adevărată distorsiune de conştiinţă prin metode manipulatorii ştiinţifice ieşite din laboratoarele statului subteran.
Aşa au ajuns românii să creadă că mărirea pensiilor este nocivă şi să nu observe, de exemplu, mărirea continuă a bugetelor serviciilor secrete.
Prin mărirea cu 40% a pensiilor, PSD, ”capul răutăților”, declanșează un uriaș experiment la scară națională cu privire la gradul de intoxicare prin manipulare a electoratului. Rezultatul este ușor de contorizat, în sensul că toți pensionarii care vor vota cu liberalii pot fi considerați atinși de virusul manipulării.
Duminică, nu doar că vom afla cine câștigă consiliile județene, primăriile și consiliile locale, ci și cât de ”infectată” de prejudecăți injectate de statul paralel este societatea românească.
Pentru acele falange ale serviciilor implicate în controlul mental al românilor alegerile de duminică sunt și un examen al profesionalismului și nu mă îndoiesc că vor face totul pentru a primi o notă bună din partea celor care le controlează.
Să recapitulăm. Niciun pensionar cu judecata neafectată nu ar acorda un vot celor care se opun ca el să primească în plus la pensie o sumă importantă cu care poate rezolva multe probleme. Cei care vor vota contra lor înșile sunt victimele manipulării.
Am luat în calcul și ușurința cu care românii, încă imaturi politic, au putut fi mințiți de-a lungul ultimului deceniu, mai ales. Există în plus o caracteristică a psihologiei naționale pe care o pot numi înclinația spre șmecherie. Mulți se consideră șmecheri și își acoperă deficitul de personalitate prin opțiuni politice bizare, adeseori masochiste.
Desigur, există și o constantă a prostiei.
Aștept cu nerăbdare rezultatul alegerilor de duminică fiindcă voi putea aproxima devierea de la normalitate a societății românești. Spun că doar voi aproxima deoarece avem alegeri locale. În decembrie, la alegerile parlamentare, vom putea fi siguri cu privire la dezastrul produs de statul subteran în conștiința românească.
x
În fine, să revenim la porcăria scoasă pe gură de Ludovic Orban.
Să zicem că da, are dreptate, cu banii furați de la pensii economia României va înflori, vom avea o infrastructură de nivel european, spitale moderne, școli de lux. Unde vor fi însă atunci pensionarii ? Pe lumea cealaltă, evident.
Dacă progresul țării se face pe seama suferinței a 25% dintre români, mai are sens acest progres ? Nu cumva este vorba despre progresul altora ?
Trebuie să renunțăm la prejudecăți și să ne punem problema ce înseamnă progres, pentru cine există progres și dacă poate exista progres economic în condițiile regresului moral.
Spunând că mărirea pensiilor este trădare națională, Orban se întoarce la acea mentalitate potrivit căreia proștii mor pe front, iar deștepții acumulează bogății.
Monumentele ridicate în fiecare centru de comună pentru cinstirea eroilor sunt o dovadă că adeseori sacrificiul suprem nu slujește la nimic. Au murit milioane de români pentru o sfântă suveranitate națională pe care acum o dăm gratis.
Dacă ai în întreținere părinți și bunici, este evident că îți vei moderniza mai greu locuința, iar copiii tăi vor avea condiții ceva mai moderate. Asta nu înseamnă că trădezi copiii sau locuința sau viitorul familiei.
Nici nu știu cum să mă mai exprim observând că românii au adus la putere niște monștri capabili să sponsorizeze companii multinaționale, să accepte senin externalizarea profitului, să sporească de două sau de trei ori pe an bugetele serviciilor secrete, în schimb să urle că mărirea pensiilor este trădare de țară.
Dincolo de rezultatele alegerilor de duminică, faptul că sămânța nebuniei a încolțit în opinia publică iar ticăloșii au voturi și fani este cel mai îngrijorător.
Gheorghe Smeoreanu
(Următorul articol al acestei rubrici apare marți, 29 septembrie)