Elena Lasconi învestită ca primar!

1

  • La Câmpulung, aleșii locali au depus jurământul



A fost o zi emoționantă pentru cei 19 consi­lieri locali aleși în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie, dar și pentru primarul Elena Lăsconi, singurul primar femeie din istoria Câmpulungului.


La ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a fost prezent prefectul Emanuel Soare și subprefectul Corneliu Cîrstea. În discursul său de deschidere a ordinii de zi cu cele 2 puncte și anume depunerea jurământului celor 19 consilieri locali și depunerea jurământului primarului Câmpulungului, prefectul Emanuel Soare a declarat că se află într-un loc sfânt de unde se vor lua toate deciziile pentru oraș și locuitorii lui, iar ziua de astăzi deschide o nouă epocă. La prezidiu au stat cei mai tineri consilieri locali, Andreea Ionescu și Daniel Marius Belu ambii cu vârste de 30 ani, fostul primar Liviu Țâroiu în vârstă de 67 ani, decanul de vârstă și primarul ales Elena Lăsconi. La finalul ceremoniei prefectul Emanuel Soare i-a înmânat eșarfa tricolor primarului nou ales, în persoana Elenei Lăsconi. La finalul ceremoniei noul edil al Câmpulungului a ținut să își arate mulțumirea față de toți cei care i-au acordat votul de încredere și le-a făcut și câteva dezvăluiri referitoare la proiectele pe care le are în plan.
,,Vreau să mulțumesc fiecărui câmpulungean, care m-a votat și a votat lista pentru Consiliu Local, cu o uriașă speranță. Acum trebuie să confirmăm și asta voi face cu siguranță, știu că în aceste momente scriu istorie, este pentru prima dată când a fost ales un primar femeie, vă mărturisesc cum am spus și în jurmământ, îmi pare rău că nu am putut să fac legământ la crucea votivă, datorită condițiilor pandemiei. Legământul îl consider mai puternic decât jurământul și fac legământ cu fiecare cetățean al municipiului Câmpulung că voi face tot ce este în puterea și priceperea mea pentru binele fiecărui câmpulungean. Vreau să ne mobilizăm puternic pentru a depune cât mai multe cereri pentru racordare fiecărei gospodării din Câmpulung la rețeaua de gaze și sunt dispusă să facem lucrul acesta pe fiecare stradă din Câmpulung, o să mergem cu echipe și pe teren pentru a aduna cât mai repede cererile. Aceasta este prioritatea, priorității din punctul meu de vedere”, a declarat Elena Lăsconi.