Frații acuzați de moartea afaceristului, condamnați!

2

  • Într-un alt dosar



Condamnați în două dosare penale, unul pentru uciderea unui om de afaceri, altul de tentativă de omor împotriva a doi tineri, frații Leonard Tudorici, de 26 de ani și Mihai Tudoreci, de 24 de ani, ambii din comuna Merișani, încearcă pe toate căile să scape de pedeapsă. Prin deciziile judecătorești au fost pedepsiți pentru comportamentul lor extrem de violent, într-una din cauze fiind vorba de moartea unui om. Au atacat sentințele acestea urmând să se judece la Curtea de Apel Pitești. În loc să își accepte că au greșit, frații au continuat cu actele de violență și au pus presiune pe martorul principal în procesul uciderii afaceristului, încercând să-l determine să își schimbe depoziția. Acesta din urmă a cerut ajutorul autorităților însă, deocamdată, instanța nu i-a dat câștig de cauză.


Pe 31 iulie, Leonard Tudorici a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Argeş la 6 luni şi 4 luni de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Leonard Tudorici a atacat sentința, considerând că pedeapsa primită pentru că a ucis un om este prea mare. I se pare, de asemenea, că sunt prea mari daunele morale de 175.000 de euro pe care trebuie să le achite rudelui şoferului pe care l-a omorât în bătaie. Astăzi se va judeca Ia Curtea de Apel Pitești un nou termen privind menținerea strării de arest, termenul de judecată la apel fiind pe 16 noiembrie. În iunie 2019, după un conflict în trafic, Leonard Tudorici şi fratele său Mihai au lăsat o tânără de 18 ani orfană de tată, după ce l-au omorât în bătaie, pe Cătălin Plăiaşu, de 48 de ani, un om de afaceri din Curtea de Argeş. Mihai Tudoreci, fratele lui Leonard Tudorici, a fost condamnat pe 31 iulie, la un an de închisoare cu suspendare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Mihai Tudoreci trebuie să presteze şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Piteşti sau Primăria Merişani. Cei doi era cunoscuți cu comportament extrem de violent, fiind trimiși în judecată, abia după ce s-a iscat scandalul privind moartea afaceristului, și pentru tentativă de omor într-un dosar instrumentat de procurori din anul 2014.
Sentință în dosarul tentativei de omor
Pe 6 octombrie, Tribunalul Argeș a dat sentința și în dosarul de tentativă de omor, în care cei doi frați, Ionuț David Tudoreci, al treilea frate și tatăl lor, Mihai Tudoreci, au primit alte pedepse. În această sentință, pedeapsa cea mai mare, a primit-o Mihai Adrian cel care a scăpat de condamnarea cu executare în dosarul menționat mai sus, privind moartea afaceristului. În cel de-al doilea dosar frații sunt acuzați că i-au bătut în 2014 pe fraţii Alexandru şi Doru Alexe din Merişani. Unul dintre ei a fost la un pas de moarte după ce a fost tăiat cu sabia. Plângerile au stat pe masa procurorilor 5 ani, dosarul fiind trimis în judecată în anul 2019. Potrivit deciziei instanței de fond, Mihai Adrian Tudoreci are de ispășit o pedeapsă cu executare de 6 ani și 2 luni, pentru tentativă de omor și tulburarea oridinii și liniștii publice. Fratele lui, Ionuț David Tudoreci, a primit o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendare pentru loviri și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, având fixat un termen de supraveghere de 2 ani. Este obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității. În acest dosar, Leonard Tudorici, condamnat cu exectuare la 6 ani și 4 luni în dosarul de loviri cauzatoare de moarte, a primit măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni. Tatăl celor trei, Mihai Tudorici, a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă la un an închisoare cu suspendare, având de prestat 60 de zile de muncă în folosul comunității. Instanța a admis parțial și cererile victimelor, astfel că, Ion Doru Alexe va trebui să primească de la inculpați 40.000 lei, iar Gabriel Alexe 90.000 lei, sumele reprezentând daune morale. Sentința nu este definitivă, fiind atacată cu apel, în aceeași zi în care a fost dată, de toți cei patru inculpați.
Mărturie de la locul tragediei
Revenind la primul dosar Răzvan Maria, principalul martor ocular din dosar, a cerut ajutor procurorilor după ce a fost amenințat de rudele inculpaților. În cadrul procesului, acesta le-a povestit judecătorilor filmul tragediei afaceristului: ”Pe 24 iunie 2019, mă aflam la volanul unei maşini Audi, alături de prietena mea, pe drumul Piteşti-Curtea de Argeş. Am depăşit o coloană de aproximativ zece autoturisme, ultimul dintre acestea fiind un BMW seria 5 în care se aflau cei doi inculpaţi. I-am depăşit pe aceştia, după aceea ei m-au depăşit la rândul lor pe mine şi apoi încă o dată, după care, la una dintre depăşiri, persoana care se afla pe scaunul din dreapta al BMW-ului a aruncat cu o sticlă de plastic în bordul automobilului meu şi mi-a făcut semn să opresc. În acel moment, în faţa mea rula o Skoda, condusă de către victimă, iar inculpaţii au vrut să intre cu BMW-ul între Skoda şi maşina mea, dar nu le-am dat voie, pentru că intuiam că mă vor opri. BMW-ul a continuat depăşirea, intrând în faţa maşinii Skoda şi în spatele unui echipaj de Poliţie, rulând pentru o perioadă cu o viteză medie de 50 km/h. Când am intrat în comuna Borleşti, am sunat la 112, anunţând că sunt şicanat în trafic de o maşină. Când echipajul de poliţie s-a îndepărtat, BMW-ul s-a oprit în mijlocul drumului, fără să semnalizeze şi fără a ieşi de pe carosabil. Cel cu Skoda a oprit şi el. Am încercat să depăşesc cele două maşini, dar şoferul maşinii Skoda a dat în spate, moment în care a lovit maşina mea. N-am putut depăşi, veneau maşini de pe contrasens. Cei doi inculpaţi din BMW s-au dat jos din maşină şi au venit la maşina mea şi au încercat să îmi deschidă portiera, care era încuiată, cei doi fraţi erau agresivi. S-a dat jos din maşina şi şoferul Skodei şi s-au întâlnit la un metru de capota maşinii mele. I-am văzut cum s-au luat de piept, îmbrâncindu-se reciproc şi trăgându-se de tricouri. Câteva secunde nu m-am uitat la ei, deoarece vorbeam la 112, însă când m-am uitat, victima era deja căzută lângă ei. Cei doi fraţi erau speriaţi, au venit la mine apoi şi mi-au zis să plec. Am plecat şi am sunat apoi la 112”, le-a spus judecătorilor Răzvan Maria.
Șicanat și amenințat
Martorul principal a făcut plângere împotriva celor doi inculpați și a rudelor acestora, spunând anchetatorilor că a fost amenințat de multe ori și că, este șicanat permanent de aceștia. ”Au fost presiuni din partea celor doi începând din vara anului 2019 şi i-au ameninţat pe părinţii mei. La sfârşitul lunii ianuarie a.c. şi pe data 14 februarie am fost urmărit de două ori de un BMW care este proprietatea familiei Tudorici, am fost şicanat în trafic în repetate rânduri, am şi filmare, este şi un proces-verbal şi o plângere la Poliţia Mălureni. Iar rudele fraţilor Tudorici le-au spus părinţilor mei că eu voi muri într-un accident de maşină”, a precizat Răzvan Maria. Pe rolul Judecătoriei Pitești există o plângere de netrimitere în judecată a fraților Tudoreci și a tatălui acestuia, depusă de Răzvan Maria. Cu toate acestea, judecătorii i-au respins plângerea penală, decizia fiind contestată. Următorul termen urmează să se judece pe 17 noiembrie . Pentru familia agresorilor, miza celor două procese este foarte mare. În funcție de deciziile Curții de Apel Pitești, cei doi frați, respectiv Leonard și Mihai ar putea să fie condamnați la ani grei de închisoare. În plus față de cele două condamnări, un al dosar se află în cercetare după ce membrii familiei Tudoreci i-au amenințat pe părinții martorului principal într-un depozit de materiale de construcții. Pentru inculpați, este foarte important ca băieții să iasă nevinovați, scopul lor fiind să-l reducă la tăcere pe martorul principal, de aici șicanele și amenințările de care se plânge martorul, a cărui depoziție au încearcat să o schimbe cu forța!  M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Pentru acesti judecatori din Arges inca nu este clar clar ca aceste animale au omorat un om!
    cum este posibil ca unul dintre criminali sa scape fara inchisoare si altul doar cu 6 ani? incredibil!! ce justitie e asta? ce cod penal avem in Romania daca niste criminali scapa de puscarie?

  2. Si aici liniste totala , nu se implica nici un DIICOT nici un mare organism de urmarire penala. Il lasa pe omul ala care-a avut curajul sa ramana martor , sa fie sicanat de maimutele astea.
    Majoritatea romanilor sunt lasi si fricosi , si cand se mai gaseste cineva sa faca o fapta buna , autoritatile se gasesc sa-i puna piedici in orice fel.
    Ia sa fi fost vorba de vreun politician , primar ceva, sa vezi ca operationali deveneau toti.
    Greata ti se face de asa zisa justitie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.