Copil mort la 14 ani!

0

  • Căzut de la etaj



Dramă petrecută ieri, la Mioveni unde un băiat în vârstă de 14 ani, s-a prăbuşit de la etajul II. Din nefericire, nici rugăciunile dispe­rate al părinţilor, nici panica creată în rândul cunoscuţilor, nici zecile de minute de resuscitare nu l-au putut salva pe co­pil. Medicii au pier­dut în faţa morţii şi au fost nevoiţi să declare decesul. Astfel, singurul copil al părinţilor a dispărut în mod neaşteptat!


Ieri, băiatul în vârstă de 14 ani, elev în clasa a VII-a, la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, d­in Mioveni, era acasă singur. Se spune că a vorbit cu prietena lui prin mesaje ceva vreme şi s-au cam ciondănit. La un moment dat, băiatul ar fi dat de înţeles că ar putea să îşi curme zilele, deşi, nu reieşea clar acest lucru din mesaj. Copila fiind elevă la acelaşi liceu a continuat discuţiile şi profitând de pauză, i-a spus că merge până la el să lămurească lucrurile. Din nefericire, nu a ajuns la timp. Când fata mai avea puţin să ajungă lângă bloc, l-a văzut cum se prăbuşea, în gol, de la etajul II al locuinţei sale. A fugit într-un suflet şi l-a găsit în stare de inconştienţă, căzut lângă bloc. Un vecin a sunat la 112 şi a chemat de urgenţă un echipaj medical.
Sinucidere sau accident?
Părinţii băiatului, anunţaţi despre nenorocire, au venit imediat acasă. Şi-au găsit copilul în comă profundă. Echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă l-a intubat pe copil şi l-a transportat la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Băiatul era în stare critică având leziuni grave la cap, medicii constatând că există pierdere de substanţă cerebrală. Au fost demarate manevrele de resuscitare pentru a fi stabilizat, cu intenţia de a-l transfera de urgenţă la un spital din Capitală pentru a fi salvat. Din nefericire, medicii au făcut manevre mai bine de o oră, însă acestea nu au avut rezultat. În cele din urmă au declarat decesul, spre disperarea părinţilor care de rugau cu lacrimi fierbinţi ca singurul lor copil să fie slavat. Cazul a fost preluat de poliţişti. Oamenii legii fac cercetări pentru a se stabili cu certitudine în ce condiţii a murit băiatul. Este luată în calcul atât varianta sinuciderii cât şi cea a unui accident, fiind posibil ca băiatul să se fi aplecat prea mult în afară pe fereastră şi să alunece în gol. M.Sandu