Varză cu ciolan şi bere

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 75 min
Gata în: 1 ore, 55 min.
INGREDIENTE:
1 bucată varză mărişoară
2 bucăți ceapă albă
2 linguri ulei
200 ml bere
1 ceașcă boabe piper după gust
2 foi de dafin
Pentru garnitură:
1 kg ciolan de porc
200 gr. muştar picant
300 ml bere blondă
Mod de preparare:
1. Ciolanul de porc curăţat şi eventual pârlit la flacăra aragazului se unge pe toată suprafaţa cu muştar şi se aşază într-un vas înalt care să încapă în cuptor. Se toarnă 300 ml bere şi se dă la cuptorul încins, la foc mediu, pentru 45 de minute.
2. Între timp, varza se trece sub un jet de apă şi se lasă la scurs sau, dacă este prea sărată, se lasă să se desăreze. Se taie fideluţă şi se scurge bine.
3. Într-o cratiţă, se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată peştişori. După ce a devenit aurie, se adaugă varza şi se călesc împreună. Se toarnă 200 ml bere şi se lasă la fiert 30 de minute cu boabe de piper şi foi de dafin.
4. Preparatul se aduce pe un platou cu varza drept pat şi deasupra ciolanul.