Pate rustic în crustă

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 90 min
Timp de gătire: 50 min
Gata în: 2 ore, 20
INGREDIENTE:
1/2 pahar cu vin alb
1/4 plic gelatină
1-2 linguri ulei de măsline
1 ceaşc miez de nucă
100 gr. unt
300 gr. ficat de pasăre
200 gr. carne de mânzat
500 gr. piept de curcă
Pentru umplutură
2 ouă
150 g unt
400 gr. făină
Pentru aluat
cimbru
sare, piper
boabe de piper
MOD DE PREPARARE:
1. Se frământă rapid un aluat din făina cernută, 150 g unt tăiat cubuleţe, un ou, un praf de sare şi jumătate pahar cu apă. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece până când se pregăteşte şi umplutura.
2. Gelatina se lasă la înmuiat în vin. Pieptul de curcă şi carnea de mânzat se pun la fiert într-o oală cu apă, sare, piper boabe şi cimbru. Separat se fierbe şi ficatul de pasăre.
3. Pieptul de gâscă, carnea de mânzat şi ficatul, toate fierte, se taie cubuleţe şi se pun într-un castron. Se adaugă nucile tăiate mărunt, sare şi piper după gust, untul şi gelatina înmuiată, amestecată cu jumătate cană cu supă de carne.
4. Aluatul întins într-o foaie subţire se pune într-o tavă unsă cu ulei, apoi se toarnă compoziţia de carne şi se acoperă cu aluat. Se unge cu ou şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 45-50 de minute.