Arestat că şi-a dus nevasta la „produs”!

1

Prinşi în timp ce încercau să fugă din ţară



Doi piteşteni au ajuns în arest, fiind acuzaţi de proxenetism şi trafic de minori. Marţi seara, instanţa a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpaţi, celălalt fiind plasat sub control judiciar. Procurorii DIICOT au stabilit că unul dintre inculpaţi şi-a convins şi soţia să se prostitueze.


Bogdan Ionuţ C., de 39 ani, din Piteşti şi Roberto F., de 40 de ani, ambii din Piteşti, erau sub atenţia poliţiştilor de Crimă Organizată de ceva vreme, fiind bănuiţi de proxenetism şi trafic de minore. Cei doi erau monitorizaţi de la sfârşitul lunii iulie, când procurorul DIICOT a dispus începerea urmăririi penale, fiind suspectaţi că, din martie 2020 și până în prezent, au racolat trei persoane, printre care și o minoră în vârstă de 16 ani, pe care le-a obligat să se prostitueze. Bănuind că li se pregăteşte ceva, bărbaţii au vrut să fugă în Germania, împreună cu cele trei victime, fiind opriţi la timp de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești. Oamenii legii i-au blocat în trafic înainte să părăsească ţara. În urma acțiunii, din autoturism au fost ridicate: 2 telefoane mobile, 6.000 de lei, 400 de euro și 150 de lire sterline, precum și înscrisuri. Anchetatorii au stabilit că Bogdan Ionuţ C. şi-a trimis chiar şi soţia, în vârstă de 30 de ani, să se prostitueze atât pe teritoriul României, cât și în Germania. „De asemenea, începând cu luna octombrie 2019, inculpatul a întreprins demersuri în vederea recrutării, prin inducerea în eroare, a unei minore, în vârstă de 16 ani la acea dată, constând în false promisiuni de întemeiere a unei familii și asigurarea unui trai mai bun, pe fondul unei stări de vulnerabilitate a victimei care provine dintr-o familie fără posibilități financiare, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției. Inculpatul a reușit recrutarea minorei în vara anului 2020, când acesta a transportat-o și adăpostit-o pe minoră în diferite locații din zona municipiului Sibiu, unde a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituției, până la data de 09.11.2020, sumele de bani obținute revenindu-i în totalitate inculpatului. De asemenea, începând cu luna octombrie 2020 și până la data de 09.11.2020, inculpatul a înlesnit practicarea prostituției de către o altă persoană vătămată, prin punerea la dispoziție a aceleiași locații din municipiul Sibiu în care este cazată pentru practicarea de activități similare și minora. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că începând cu luna octombrie 2020, cel de-al doilea inculpat a înlesnit practicarea prostituției de către persoana vătămată, obținându-i acesteia prin intermediul primului inculpat, locuința în care aceasta a practicat prostituția până la data de 09.11.2020, totodată dobândind foloase patrimoniale”, reiese din ancheta procurorilor DIICOT.
Unul liber, altul în arest!
Bogdan Ionuţ C., şi Roberto F.au fost reţinuţi pe bază de orodonanţă. Marţi Roberto F. a fost eliberat din arestul IPJ Argeş, fiind plasat sub control judiciar, în timp ce Bogdan Ionuţ C. a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Tribunalul Argeş a admis cerea şi a emis pe numele acestuia un mandat pentru 30 de zile. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.