Gravidă dusă la spital, de la audieri!

0

  • Percheziţii la proxeneţi!



Acţiune de amploare ieri, a ofiţerilor de Crimă Organizată şi a procurorilor DIICOT, în 28 de judeţe şi în Capitală. La nivel naţional au fost organizate 386 percheziţii, pentru des­tructurarea mai multor grupări infrac­ționale organizate, suspectate de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxene­tism, evaziune fiscală sau spălare de bani, şapte dintre ele fiind în Argeş. În timp ce se afla la audieri, la DIICOT Piteşti, unei tinere însărci­nate i s-a făcut rău fiind preluată de o ambu­lanţă care a transportat-o la spital.


“Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și a unităților subordonate efectuează un număr de 386 de percheziții domiciliare, în cadrul unor ample acțiuni, vizând destructurarea unor grupări infracționale organizate, acțiuni ce se derulează concomitent pe raza județelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti. Acţiunile procurorilor DIICOT și Poliției Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranți, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranți, înșelăciune sau șantaj”, a informat DIICOT.
Convinsă să se prostitueze în timpul sarcinii
În judeţul Argeş au avut loc 7 percheziţi, 5 la Piteşti, una la Costeşti şi una la Săpata. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au destructurat o grupare infracțională care dezvoltase o reţea de prostituţie. Oamenii legii au în atenţie 9 suspecţi bănuiţi de săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism. La sediul DIICOT au fost duse la audieri 24 de persoane, 8 suspecţi, cel de-al nouălea fiind plecat din ţară, 11 părţi vătămate şi 5 martori. În timpul audierilor, o tânără însărcinată în luna a VII-a, una dintre părţile vătămate, s-a simţit rău. A fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Argeş fiind transportată la spital. Se afla la audieri fiind concubina unuia dintre liderii reţelei dar şi victimă, fiind convinsă de partenerul de viaţă să îşi vândă trupul pentru a aduce bani în casă. Anchetatorii au descoperit că tânăra s-ar fi prostituat chiar şi în perioada de sarcină, cât nu i s-a văzut burta, iar când sarcina nu i-a mai permis a renunţat la acest mod de viaţă. Din cercetări s-a stabilit că, din luna noiembrie 2019, trei persoane au constituit un grup organizat specializat în trafic de persoane, determinând mai mult de zece să practice prostituția pe teritoriul județelor Argeș, Vâlcea, Brașov și Cluj, înlesnindu-le desfășurarea activităților și obținând importante sume de bani.  M.Sandu Foto: C.Tudor