- În urma raportului comisiei de cenzori
Scandalul din cadrul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Argeș continuă. După încercarea nereușită de a modifica ilegal statutul, noua conducere a intrat sub lupa comisiei de cenzori. Un raport recent arată că s-a cheltuit peste măsură și fără aprobarea Adunării Generale. În loc să recupereze sumele acordate fără temei legal noua conducere cheltuie și mai mult, angajând, pe bani frumoși, un avocat și comandând expertiză judiciar-contabilă prin care dorește să atace raportul comisiei de cenzori. Bani au de unde, dat fiind faptul că la plecarea din funcție, Constantin Istrătescu, fostul director general, a lăsat în contul AJVPS Argeș echivalentul a un milion de euro. Problema este că sumele ar trebui cheltuite legal, responsabil și în beneficiul asociației, nicidecum în scopuri obscure care servesc celor care le dictează. Membrii AJVPS cer să fie organizată, de urgență, o Adunare Generală în cadrul căreia să se ia decizii corecte și concrete pentru a pune punct acestor nereguli.
Pentru a aduce la cunoștința membrilor AJVPS și a reprezentanților din Adunarea Generală neregulile constatate a fost înaintată o notificare în care sunt prezentate punctual problemele de ordin financar. În aceasta se cere demisia actualei conduceri și numirea uneia care să fie aprobată de Adunarea Generală așa cum prevede statutul.
De asemenea se cere imputarea sumelor cheltuite ilegal, celor responsabili. Curierul zilei a intrat în posesia notificării transmise, pe care o redăm integral în cele ce urmează. Menționăm că subtitlurile aparțin redacției.
Notoficare
Prezenta se adresează membrilor A.J.V.P.S Argeș și reprezentanților acestora în Adunarea Generală
Membrii Comisiei de Cenzori indrituita prin Statutul A.J.V.P.S Arges ,art.23 si legislatia specifica , sesizeaza membrii vanatori si pescari (5700 de membrii cotizanti ) asupra crizei managementului A.J .V.P.S Arges in speta Consiliul Director ,care constituie risc major asupra desfasurarii activitatii si existentei A.J.V.P.S Arges.
Aducem la cunostinta urmatoarele :
1) Din punct de vedere juridic ,conducerea Consiliului a dispus elaborarea unui nou Statut si l-a depus in instanta fara a fi aprobat in Adunarea Generala a A.J.V.P.S Arges incalcand art.15 ,lit.a din Statut ,instanta de judecata respingand acest demers ;
– Conducerea Consiliului a numit in functia de presedinte executiv un membru al Consiliului incalcand art.35 ,alin 2 din Statut . S-au dat puteri depline presedintelui executiv de a dispune de fondurile banesti ale A.J.V.P.S Arges , fara a fi aprobata numirea sa de catre Adunarea Generala . Nu a fost convocata Adunarea Genarala Extraordinara incercandu-se astfel preluarea componentelor Adunarii Generale de catre Consiliul Director , incalcandu-se asfel art.14,alin.2 din Statut ;
– Conducerea Consiliului a formulat acuzatii la adresa conducerii executive pentru comiterea de fraude patrimoniale in ultimii 5 ani si plati ilegale a compensatiilor pentru salariati carora le-a incetat contractul individual de munca (CIM) cu drept de pensie .Comisia de cenzori a verificat cele sesizate si nu a constatat fapte si acte ilegale , informand Consiliul Director (nr.2769 din 10.10.2020 ) . Fara a se tine seama de concluziile noastre conducerea Consiliului a contractat un raport de expertiza judiciar-contabila pentru care a angajat plata sumei de 12.000 de lei si servicii avocationale de 9520 lei .
A fost pusă în pericol plata salariilor
2) Din punct de vedere economico-financiar ,Raportul Comisiei de Cenzori nr.2769 din data de 10.10.2020 constata ca la data de 30.06.2020 A.J.V.P. SArges inregistreaza un deficit de 220.773 lei din nerealizarea veniturilor si totodata depasirea cheltuielilor cu 121.524 lei . Compensatiile au fost platite d-lui Ion Oprea paznic de vanatoare si pescuit sportiv , la iesirea la pensie si d-lui Constantin Istratescu ,in functia de director al A.J.V.P.S Arges . Sumele s-au platit conform contractului colectiv de munca inregistrat la ITM Arges cu nr. 1341 din data de 17.07.2018 . Plata compensatiei pentru d-nul Istratescu Constantin a fost aprobata de d-nul Filip Georgescu prin Decizia nr.1675 /09.06.2020 respectandu-se contractul colectiv de munca.
– Raportul de expertiza contabila extrajudiciara nr. 2929 din data de 29.10.2020 contractat de conducerea Consiliului nu constata acte si fapte infractionale in ultimii 5 ani in responsabilitatea conducerii executive. Comisia apreciaza ca angajarea la plata a A.J.V.P.S. Arges cu suma de 21.520 lei ( 12 000 lei + 9520 lei ) este inoportuna si ilegala intrucat BVC pe anul 2020 nu cuprinde aceste plati si nu sunt aprobate de Adunarea Generala. De asemenea nici prima acordata domnului Popescu Alexandru in suma de 8500 lei prin Hotararea Consiliului nr 22 din data de 28.10.2020 semnata de catre Presedintele A.J.V.P.S Arges. Deciziile conducerii Consiliului au adus un risc major de lipsa de lichiditate si au pus in pericol plata salariilor, a tarifelor de gestionare catre stat , dar au afectat si imaginea AJVPS Arges.
Se cere demisia conducerii
In virtutea indatoririlor legale si statutare ( art.23 alin .1 ) si a aobligatiilor morale fata de cei 5700 de membri cotizanti vanatori si pescari si a celor 60 de delegati ( reprezentanti ai celor 5700 de membri ) Comisia de Cenzori solicita public urmatoarele:
– Demisia conducerii Consiliului AJVPS Arges formata din Georgescu Filip din functia de presedinte, Chirita Sergiu in functia de presedinte executiv si Popescu Alexandru in functia de secretar al Consiliului Director.
– Publicarea imediata a raportului Comisiei de Cenzori nr . 2769 din data de 10.10.2020 si a raportului de expertiza contabila extrajudiciara nr. 2929 din data de 20.10.2020 si a hotararilor Consiliului pe site-ul AJVPS Arges.
– Obligarea la plata in solidar a sumei de 30. 020 lei de catre conducerea Consiliului AJVPS Arges, responsabila de angajarea unor cheltuieli inoportune si neaprobate prin BVC de catrea Adunarea Generala.
– Convocarea Adunarii Generale a AJVPS Arges in regim de urgenta prin mijloace permise de lege la aceasta data.
COMISIA DE CENZORI
Economist IULIAN CIOFLAN
Economist DORIN OPRESCU
Inginer COSTEL TRANDAFIRESCU