S-au călcat în picioare la permise!

3

  • Oamenii nu mai au răbdare



Situaţie de criză la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș , acolo unde ieri dimineaţă zeci de oameni s-au îmbulzit pentru a intra în sediul unde aveau de rezolvat diverse probleme. De altfel, zilnic oamenii aşteaptă afară cu orele pentru a putea depune dosare de examinare în vederea obţinerii permiselor, de înmatriculări ale autovehiculelor sau de examinare la proba practică. A fost necesară intervenţia jandarmi­lor pentru a împrăştia cetăţenii care deşi aveau măşti de protecţie nu ţineau cont de măsurile de distanţare.


Cozile interminabile din faţa sediului SPCRPCÎV Argeş au devenit de notorietate. În vreme de pandemie oamenii se calcă în picioare pentru a-şi rezolva diverse situaţii. Prefectul judeţului Argeş spune că este vina cetăţenilor care vin cu mult înainte de ora la care au programare sau nu au programare deloc şi aşteaptă în speranţa că vor putea intra. Pe de altă parte, s-a ajuns în această situaţie din cauza miilor de dosare care s-au strâns în perioada stării de urgenţă. „În fiecare zi ne lovim fix de aceeaşi problemă. Oamenii vin cu ore bune înainte de a avea programare. E o luptă continuă să-i facem să înţeleagă că trebuie să vină cu puţin timp înainte. Astăzi (n.r. ieri) am cerut sprijinul jandarmilor care au venit şi au împrăştiat mulţimea. Sunt multe activităţi care se fac la aceste birouri. La proba practică este cel mai mare timp de aşteptare. Mai este o situaţie! Sunt persoane care vin dimineaţă şi aşteaptă să obţină un bon de ordine în funcţie de programările online. În fiecare săptămână acolo intră peste 1.000 de oameni”, a precizat Emanuel Soare.
Doi poliţişti transferaţi de la Serviciul Rutier
O altă problemă care a dus la supraaglomerare este lipsa de personal. „ În perioada stării de urgenţă s-au strâns aproximativ 4.000 de dosare care nu au putut fi rezolvate. După revenirea în activitate am impus câteva măsuri, pentru a remedia situaţia. Acolo avem o lipsă de personal uriaşă. Mai avem nevoie de 26 de oameni ca să fim la acelaşi nivel ca în alte judeţe. Am cerut sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Iniţial am cerut 5 oameni, am obţinut 2 lucrători de la Serviciul Rutier care se vor duce la cursuri şi în două săptămâni vor merge la examinări”, a mai precizat Emanuel Soare.  M.Sandu Foto: C.Tudor