Șefi demiși, dar rămân în funcție!

3

  • La Câmpulung



Demiterea șefului Pieței Câmpulung și a șefului Poliției Locale Câmpulung, este ultima decizie a primăriței Elena Lăsconi. Șefa administrației locale a constatat că cei doi nu au respectat legislația în privința pieței din Câmpulung și a acționat. La rândul lor, cei doi susțin că doamna primar a reacţionat dur, fără respectarea prevederilor privind funcționarii publici și a Codului administrativ. Elena Lăsconi rămâne pe poziție, precizând că din punctul său de vedere aceştia rămân demiși urmând a se va parcurge toate procedurile în acest sens. Până atunci, ce doi rămân în funcții.


În cursul săptămânii trecute Ionel Vlădescu șeful Piețelor și Dragoș Nicolae, șeful Poliției Locale Câmpulung au fost demiși de primăriţa Elena Lăsconi. Asta după ce, în urma unui control efectuat în piață, doamna primar a constatat că nu au fost desfăcute geamurile din piață, decât în partea din față, nu și în spate, ca aerul să poată circula și locația să fie bine aerisită. Mai mult era o singură ușă pe unde clienții intrau și ieșeau, fără ca reprezentanții poliției locale să ia măsuri privind distanțarea socială și privind respectarea obligativității purtării măștilor de protecţie.
Ce prevede legea!
Deși edilul a anunțat demiterea, cei doi se află la serviciu fiind în funcții. Asta pentru că directorul Ionel Vlădescu de la S.C Piețe – Servicii Comunitare Muscel S.R. L are contract de mandat prin hotărârea Adunării Generale a Asociaților, asociat unic fiind Municipiul Câmpulung prin Consiliu Local Câmpulung conform H.C.L nr. 98 din 05.08.2010. Deci demiterea se face numai prin hotărârea AGA pentru că nu există Consiliu de Administrație la Piață. În cazul lui Dragoș Nicolae, șeful Poliției Locale cel de-al doilea șef anunțat ca și demis, eliberarea s-a din funcția pe care o deține se poate face numai în conformitate cu OUG 57/2019 – Codul Administrativ.
„Cei de la Poliţia Locală sunt total depăşiţi de situaţie”
Am contactat-o telefonic pe Elena Lăsconi, care ne-a declarat în privința deciziei sale. „Din punctul meu de vedere sunt demişi. Urmează să fie demarate procedurile, cei doi fiind protejaţi de Legea Funcţionarului Public şi de Codul Administrativ. Acesta este momentul în care vom vedea cât de mult protejează legea funcţionarului public incompetenţa. Cei de la Poliţia Locală trebuie să îşi facă treaba. Să se asigure că oamenii poartă mască, intră şi ies pe unde trebuie, că există distanţare socială. Nu ne jucăm cu COVID-ul. Vedeţi cât de mult creşte numărul de cazuri, de la o zi la alta. Poliţia Locală este total depăşită de situaţie. Ca să vă dau un exemplu, Poliţia Locală ar trebui să fie o sursă de venit pentru bugetul Primăriei Câmpulung prin amenzile date. Pentru că ei nu ştiu să completeze procesele verbale, fiind multe erori, oamenii s-au prins cum stă treaba şi contestă în instanţă sancţiunile. Zilnic, semnez, ca primar, cel puţin 10 contestaţii câştigate în instanţă de cetăţeni, ceea ce înseamnă că Poliţia Locală în loc să aducă bani la buget, mai rău face pagubă, în urma proceselor pierdute. Poliţia Locală s-a obişnuit că merge şi aşa! Eu doar vreau să se respecte lega. Nu cer altceva”, a declarat primăriţa oraşului Câmpulung Muscel. M.Sandu


3 COMENTARII

  1. Deci dumneata, doamnă, recunoști public că trebuie statul să scoată safteaua de pe Corona cu amenzile forțate de pixul demisiilor decise de tine. Aiurea!
    Se pare că nu o sa faci multi pui acolo și este bine asta că nu ai logică.

  2. ” Acesta este momentul în care vom vedea cât de mult protejează legea funcţionarului public incompetenţa ” . Cocoano, s-ar putea sa ai direptate ; dara pe lege respect-o … cat este in vigoare ! C’altfel … nu esti decat o cotoroanta .

  3. Doamna Primar doriți amendarea Câmpulungenilor?????
    Văd că asta susțineți.Poliția Locală trebuie să dea amenzi la cetățenii din C-lung pentru a aduce venit la Primărie???Cred că este total greșită poziția de forță pe care ați luat-o.Cu respect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.