Piețele din Pitești au fost reamenajate

0



Primarul Cristian Gentea a convocat, în prima zi de mandat, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente de întărire a măsurilor de protecție a cetățenilor de îmbolnăvirea cu SARS CoV 2, dar și de protecție a operatorilor economici afectați de restricții.


Una dintre cele mai stringente probleme este cea a funcționării în condiții speciale a piețelor agroalimentare. Înainte de întâlnirea cu directorii serviciilor și direcțiilor din administrație, primarul a făcut o vizită de documentare în piețele din Pitești. În Găvana s-au montat corturi exterioare, așa încât producătorii și comercianții să fie distanțați, iar în Trivale se vor face modificări la structura superioară, vor fi îndepărtate geamurile și se vor organiza circuite de siguranță. Piața Smârdan va fi reorganizată prin mutarea comercianților și în corturi, în parcarea din apropiere.
Acces limitat în sectorul de pește din Ceair
Piața Ceair nu poate fi modificată conform prevederilor speciale în stare de alertă, așa încât soluțiile găsite sunt următoarele: circuit supravegheat al persoanelor în interiorul halei de carne, ouă și brânzeturi, păstrarea distanțării sociale, purtarea adecvată a măștii, implicarea activă a Poliției Locale în monitorizarea respectării restricțiilor. Aceste măsuri au fost deja puse în aplicare în piața Ceair încă de sâmbătă. Poliția locală și reprezentanții autorității piețelor au asigurat circuitul în halele acoperite, distanțarea socială și au verificat purtarea corectă a măștilor. Având în vedere faptul că a fost o sărbătoare religioasă, hala de pește a devenit un punct aglomerat. Pentru a respecta normele impuse de autorități, în acest sector au avut acces doar 10 persoane în același timp. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.