S-a încheiat Festivalul de Teatru DaFeSt 2020

0



Teatrul Alexandru Davila a găzduit, timp de o săptămână, cea de-a XXIV-a ediţie a DaFeSt 2020- Festivalul Internaţional al Tea­trului de Studio. Ediția din acest an, desfășu­rată online, a ajuns la final. Spectacole transmise virtual au avut peste 100.000 de vizualizări, spun organizatorii.


Desfăşurată în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2020, cea de-a XXIV-a ediţie a DaFeSt 2020- Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio a putut fi vizionată exclusiv în mediul online. „Timp de 8 zile, în cadrul festivalului au fost difuzate 41 de spectacole remarcabile din 36 de teatre şi asociaţii culturale din România, Franța, Italia, Belgia, Ucraina, Austria şi Republica Moldova. Ediţia specială DaFeSt din acest an a avut un număr foarte mare de spectatori, dovadă fiind cele peste 100.000 de mii de vizualizări înregistrate pe pagina de facebook a festivalului, cea a teatrului şi pe canalul dedicat YouTube. Numărul foarte mare de spectatori înregistraţi, demonstrează fără echivoc că soluţia difuzării online gratuit a spectacolelor a fost o variantă foarte bună, constituind o modalitate perfectă de a aduce teatrul în casele oamenilor, dar şi un mijloc de promovare a Teatrului “Alexandru Davila”, a artiştilor şi a spectacolelor din festival, în ţară şi străinătate”, spun reprezentanţii Teatrului Alexandru Davila.
Anul viitor, festivalul se va desfăşura cu spectatori, dacă pandemia o va permite, dar va fi difuzat şi online, având în vedere rezultatele favorabile din acest an. M.Sandu