S-au lovit două autobuze cu călători!

0

  • Nu a fost nimeni rănit în accident



Ieri dimineață a avut loc un accident între două autovehicule de transport persoane şi un autoturism. Un autobuz care făcea curse regulate pe ruta Piteşti-Mioveni şi un autobuz care transporta muncitori.  Evenimentul rutier s-a produs la intrarea în Colibași. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, coliziunea fiind considerată tamponare.


Coliziunea dintre cele două autovehicule a avut loc la intrare în Colibaşi din cauza unui şofer neatent care nu a acordat prioritate. În maşinile implicate erau mai mulţi pasageri.  În urma verificărilor efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni, s-a stabilit Vasile T., de 61 de ani, din Mioveni,  care conducea autoturism Opel Zafira nu s-au asigurat la ieșirea în pe şoseaua principală, dintr-o curte. A lovit primul autobuz de transport persoane pe ruta Piteşti-Mioveni, condus de Ion B., de 49 de ani, din Hârtiești pe DN 73 D. Acesta transporta 9 pasageri.  De asemenea, autobuzul care circula în spatele microbuzului, condus Mihai C., De 28 de ani, din Mioveni, efectuând cursă specială cu muncitori a lovit primul autobuz implicat în accident. Acesta din urmă, nu păstrase distanţa regulamentară în timpul mersului faţă de celălalt autobuz.  În acest autovehicul erau zece pasageri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, evenimentul rutier fiind finalizat ca tamponare.
Doi dintre şoferi au fost amendaţi
În urma celor constatate, Vasile T care conducea Opelul Zafira, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Asta din cauză că nu s-a asigurat la ieşirea în drumul principal. Nu a scăpat nici şoferul celui de-al doilea autobuz.  Mihai C. a fost, la rândul său, sancționat contravențional cu amendă în valoare de 480 de lei și 3 puncte penalizare, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice pentru nepăstrarea distanţei regulamentare în timpul mersului.  M.Sandu