Bărbat mort în accident!

1

  • La Moșoaia



Un grav accident rutier a avut loc duminică seara în comuna Moșoaia, satul Smeura. Un pieton în vârstă de 64 de ani, a fost spulberat de o mașină. În urma loviturii bărbatul a murit la loc. Șoferul mașinii care a provocat accidentul mortal a încercat să evite impactul. A tras de volan așa de tare încât s-a răsturnat cu autoturismul oprindu-se într-un gard.


Duminică în jurul orei 19.00, Mădălin D., de 28 de ani, din comuna Poiana Lacului se afla la volanul maşinii sale, un Volkswagen Golf. Mergea către Piteşti. Tânărul lucrează în construcţii şi urma să se întâlnească, la Piteşti, cu alţi colegi şi împreună se duceau într-o altă localitate pentru ca luni dimineaţă să poată merge la muncă.  Ajuns în satul Smeura, tânărul despre care se bănuieşte că circula cu viteză mare, a văzut un pieton care încerca să traverseze. A frânat şi a tras tare de volan în încercarea de a-l evita pe Aurel G., de 64 de ani, din comuna Moşoaia. Nu a reuşit! L-a acroşat pe bărbat aruncându-l cât colo. Mai mult, maşina scăpată de sub control a părăsit şoseaua a rupt un cap de pod din beton, a fost proiectată în gardul unei gospodării și apoi s-a răsturnat pe-o parte, pe carosabil.
Pietonul traversa neregulamentar
În urma loviturii Aurel G. a fost rănit atât de grav încât a murit pe loc. La sosirea echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă s-a constatat decesul acestuia. Şoferul a scăpat nevătămat. Cercetările au fost efectuate la fața locului de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, conform art. 192 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs. Din primele constatări, pietonul traversa neregulamentar, în zonă nefiind trecere de pietoni. Trupul neînsuflețit al lui Aurel G. a fost transportat la serviciul de Medicină Legală Argeş pentru efectuarea autopsiei. M.Sandu;  Foto : C. Tudor