Cadouri de Crăciun, pentru copii din familii cu dificutăţi

0

  • 460 de copii vor fi ajutaţi din donaţiile strânse la Dacia de angajaţi, companie şi nu numai



Groupe Renault România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii și revista Unica, a lansat campania de strângere de fonduri pentru achiziția de cadouri de Crăciun pentru copii care provin din familii cu dificultăți materiale.


Astfel, peste 73 000 RON au fost strânși din donațiile angajaților, contribuția companiei și a celor care au fost sensibili cu cauza, în urma galantom-ului creat de Organizația Salvați Copiii, iar Moș Crăciun va ajunge în casele a 460 de copii din Argeș, Dâmbovița, București și Brașov și va oferi cadouri formate din tablete, rechizite, îmbrăcăminte, jucării și dulciuri. Campania intitulată sugestiv „Zile cu Magie” se află la a doua ediție și a fost lansată anul acesta în mediul online, de-a lungul unui eveniment găzduit de revista Unica. Actorii Dragoș Bucur și Olimpia Melinte au susținut inițiativa prin puterea povestirilor din copilăria lor în jurul sărbătorilor de iarnă. Campania desfășurată între 7 și 15 decembrie, a sensibilizat angajați din București, Mioveni și Titu.
Prin gestul lor, îi vor face fericiți pe copiii ale căror șanse la educație sunt reduse din cauza lipsurilor cu care se confruntă familiile din care provin.
Cine sunt copiii ce vor fi ajutaţi
“Maria are 10 ani și mai are 4 surioare. Faptul că nu-și permite haine noi și rechizite i-au făcut de multe ori pe colegi să o necăjească. Camelia are 10 ani și este crescută de mătușa și de unchiul ei. Părinții nu și-au asumat răspunderea creșterii ei. Dana este elevă în clasa a III-a. Îi place să facă felicitări pe care să le dăruiască celor dragi. Are o mulțime pregătite și pentru tatăl ei care a plecat de când era mică. Alexandru are 9 ani și locuiește cu părinții și frații într-o cămăruță prea mică pentru nevoile lor. Alina are 10 ani și până la 5 ani a locuit într-un centru de plasament. Acum locuiește cu bunica și își dorește ca atunci când va fi mare să se facă polițist „pentru că vreau să apăr copiii de cei răi!” – sunt doar câteva exemple de situații de viață ale copiilor pe care Organizația Salvați Copiii reușește să ii identifice în zone geografice defavorizate.
Scrisori către Moşul
Anul trecut, alți 330 de copii au scris scrisori lui Moș Crăciun, iar acestea au ajuns în cutiile poștale ale Renault Bucharest Connected și Centrul Tehnic Titu, prin intermediul aceleiași Organizații. Portbagajele mașinilor Dacia și Renault s-au umplut de cadourile visate de copii și au fost, ulterior, transportate către școli din București și Dâmbovița.
Tablete pentru elevi
100 de elevi din județele Argeș și Dâmbovița învață de pe tablete donate de Fundația Groupe Renault România în timpul crizei sanitare. În luna iunie, compania a demarat o campanie dedicată accesului la educație, printr-o mobilizare a angajaților și a celor care sunt sensibili cu această cauză. Aceștia au ales să direcționeze cei 3,5% din impozitul pe venit și să completeze formularul 230. Contribuția lor a fost suplimentată din fondurile companiei, astfel încât elevii să poată continua studiul și de acasă, odată cu începerea școlilor, în timpul crizei sanitare.
3,8 mil vehicule vândute
Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2019 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro. Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei peste 17 000 de angajaţi inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.
30 de ani de Salvaţii Copiii
De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă d_in lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii. S.M.