70 de localităţi intrate în zonă de restricţie, după cele două cazuri noi de pestă, de la Bascov şi Cocu

0

În urma descoperirii celor două cazuri noi de pestă porcină, la Bascov şi Cocu, DSV Argeş o zonă de restricţii în mai multe localităţi din respectivele comune.

Astfel, după cum ne-a spus directorul DSVSA Argeş, pe o rază de 7 km în jurul focarului se vorbeşte despre o zonă de protecţie, iar pe o rază de alţi trei km se vorbeşte de o zonă de supraveghere. În ambele cazuri măsurile sunt aceleaşi: inventarierea tuturor suinelor din exploataţii şi efectuarea examenelor clinice. După 45 de zile, în zona de protecţie, dacă nu apar alte cazuri, se fac teste de sânge la porci şi dacă sunt negative se declară focar închis, în timp ce în zona de protecţie se pot ridica restricţiile după 40 de zile (cu 5 zile mai devreme), doar în urma examenelor clinice.

În cazul de pestă de la Bascov, zona de protecţie este Bascov şi Budeasa Mare, în timp ce în zona de supraveghere intră localităţile: # Uiasca, Glâmbocu, Brăileni, Valea Ursului, Mica, Prislopul Mic, Schiau (din com. Bascov), Budeasa, Gălăşeşti, Budeasa Mică (din com. Budeasa), Moşoaia, Hinţeşti, Smeura, Ciocănăi (din com. Moşoaia), Dobrogostea, Vărzaru, Borleşti (din co. Merişani), Mărăcineni, Argeşelu (din com.Mărcineni), Miceşti, Purcăreni (din com Miceşti), Geamăna (din Bradu). De asemenea, Piteştiul, cartierele Colibaşi şi Făgetu din Mioveni şi localităţile Enculeşti, Izvorani, Ştefăneşti, Ştefăneştii Noi, Valea Mare Podgoria, Zăvoi din Ştefăneşti se află şi ele în zona de restricţii.

În cazul de pestă de Cocu au intrat în zona de protecţie localităţile Bărbăteşti, Răchiţele de Sus şi Greabănu din com. Cocu. În schimb în zona de supraveghere se află: Răchiţele de Jos, Cocu, Crucişoara, Făcăleşti, Popeşti (din com Cocu), Cotmeana, Costeşti, Dealu Pădurii, Spiridoni, Zamfireşti, Ursoaia (din com Cotmeana), Drăganu Olteni, Dumbrăveşti, Băceşti, Prislopul Marem (din com. Drăganu), Băjeneşti, Cotmeniţa, Groşi, Lupueni, Băbana, Slătioarele (din com Băbana), Cârceşti (din com Cuca), Săpunari (din com Morăreşti), Uda, Greabănu, Dealu Tolceşti, Dealu Bisericii, Bărăneşti, Miercani, Gorani, Romana, Brăniştea, Siliştea, Dicăneşti (din com Uda).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.