Victorie de senzație obținută în prelungiri!

1

  • UTA Arad – FC Argeș 1-2 (0-0) Au marcat: Roger (min.85) / Palic (min.87), Deslandes (min.90)



FC Argeș a ieșit din zona minată a clasamentului după ce câștigat dramatic duelul nou-promovatelor în Liga 1, cu UTA. Alb-violeții s-au impus cu 2-1, în deplasarea de sâmbătă, de la Arad, la capătul unui meci nerecomandat cardiacilor, cu răsturnări spectaculoase pe tabela de marcaj într-un timp foarte scurt. Piteștenii au dat lovitura de grație pe finalul partidei după ce arădenii conduceau cu 1-0 în minutul 85 și se pregăteau să declanșeze fiesta.


Partida s-a disputat pe un teren execrabil, cu multe denivelări, suprafața de joc punând în mare dificultate ambele echipe pe faza de construcție. Arădenii au început bine meciul și puteau deschide scorul încă din primele minute, însă Miculescu a tras pe lângă poartă din poziție ideală. Hora și-a trecut și el în cont două mari ocazii de gol, însă de fiecare dată a fost blocat de portarul Alexandru Greab care a fost imperial. La doar zece minute după pauză, UTA a rămas în inferioritate numerică după ce Alexandru Benga a văzut cartonașul roșu după un fault din postura de ultim apărător la Mediop. Același Mediop a avut șansa deschiderii scorului, însă în loc să tragă la poarta apărată de Iacob, a preferat un driblig în plus, fiind blocat la timp de fundașii gazdelor.
Trei goluri în doar cinci minute!
În minutul 85, UTA a deschis scorul prin Roger, autorul unui vole cu piciorul stâng care nu i-a lăsat speranțe lui Greab. Gazdele s-au bucurat, însă, doar câteva zeci de secunde, pentru că FC Argeș a reușit să egaleze, prin Antun Palic, care l-a surprins pe Iacob cu o execuție cu piciorul stâng, la colțul scurt. Peste alte patru minute, în prelungiri, FC Argeș a mai dat o lovitură, prin Deslandes, care a marcat, completând astfel revenirea piteștenilor de la 0-1, în decurs de doar șase minute. Astfel, FC Argeș s-a impus la Arad și a ajuns la șapte puncte câștigate în cele trei partide disputate în 2021, după victoria, 1-0, cu FC Botoșani și remiza, 1-1, cu Gaz Metan Mediaș. În urma acestui succes, FC Argeș a urcat pe locul 12 în clasament, cu cele 18 puncte, acumulate în 18 etape.
Caseta tehnică:
⚽ UTA: F. Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Roumpoulakou – Miculescu (Roşu ’60), Albu, Vorobjovas, D. Rusu (Oroian ’88) – Hora (Antal ’38), Roger (Rus ’89). Antrenor: Laszlo Balint.
Rezerve neutilizate: Balauru, Melinte, Ilie, Bustea, Isac.
⚽ FC Argeş: Greab – Muşat (Şerbănică ’67), Deslandes, Maric, Tofan – I. Şerban, Mezza Colli – C. Dumitru (Grecu ’68), A. Maes (Malele ’59), S. Drăghici – NDiaye (Palic ’77). Antrenor: Mihai Ianovschi.
Rezerve neutilizate: Micle, Leca, Honciu, Năstăsie, Barbu.
Cartonașe galbene: Roumpoulaku, Rusu
Cartonașe roșii: Benga(min.56)
Arbitri: Viorel Nicușor Flueran, Alexandru Cerei, Adrian Popescu
Arbitru de rezervă: Rareș George Vidican
Observatori: Marcel Vasile, Aron Huzu.
Cum s-au marcat golurile:
⚽ min.85: 1-0! Roger trimite în poartă cu un vole, din interiorul careului, în urma unei lovituri de colț executate de Neluț Roșu.
⚽ min.87: 1-1! Malele deviază cu capul pentru Palici care restabilește egalitatea cu un șut plasat, de la marginea careului de 16 m.
⚽ min.90: 1-2! Palici trimite în careu dintr-o lovitură liberă iar Deslandes reia cu capul în plasă din câțiva metri.

Mihăiță Ianovschi: ”Atitudinea a fost extraordinară!”
FC Argeș a câștigat duelul nou-promovatelor cu UTA Arad, din etapa 18 a Ligii 1, după ce formația lui Laszlo Balint deschisese scorul în minutul 85. Alb-violeții s-au impus cu 2-1, pe final, prin golurile lui Maric și Deslandes și au ieșit momentan din zona fierbinte a clasamentului, urcând pe locul 12, cu cele 18 puncte, adunate în 18 etape.
După meci, Mihăiță Ianovschi, antrenorul grupării din Trivale, a ținut să-și felicite jucătorii pentru dăruirea din teren și atitudinea avută: “Cel mai important este că am reușit să pregătim foarte bine meciul, împreună cu Andrei Prepeliță. Am identificat punctele forte și cele mai puțin bune ale UTA-ei. Am câștigat și cu șansă, dar șansa face parte din joc. Am avut o atitudine extraordinară, am știut să suferim, am suferit în anumite momente, chiar mai mult in superioritate decât la egalitate numerică. Băieții au arătat că din punct de vedere mental stăm foarte bine. Am avut puterea să revenim, am luat toate cele trei puncte și am adus bucurie piteștenilor. Am lucrat mult la aspectul mental. Am luat gol cu câteva minute înainte de final, dar noi le-am arătat de pe margine că mai e timp, chiar dacă nu prea mai era. Ne așteaptă un meci greu marți, le-am spus băieților că vom savura victoria asta pe drumul de întoarcere și de mâine pregătim următorul joc. Am adunat șapte puncte importante, dar nu ne aduc mare lucru, daca nu continuăm să legăm victorii”, a spus tehnicianul argeșean la flash-interviul de după meci.

Lazlo Balint: ”Nu găsesc explicații pentru această înfrângere!”
La finalul partidei de sâmbătă seară, cu FC Argeș, pierdută de UTA cu 1-2, Laszlo Balint era extrem de supărat pe greșelile făcute de elevii săi în finalul meciului.
Tehnicianul arădenilor nu și-a putut explica evoluția modestă din finalul partidei cu argeșenii: ”E foarte greu să vorbesc, nu găsesc explicații. Este păcat de efortul colectiv, fotbalul oferă astfel de momente paradoxale. Am controlat meciul chiar și în zece oameni, am crezut că putem să câștigăm meciul și în zece oameni, am reușit să marcăm, apoi au urmat niște greșeli pe care nu mi le pot explica. Se pare că nu scăpăm de blestemul ultimului loc pe acest stadion, situația devine îngrijorătoare pentru mine. Nu reușesc să-mi explic de ce nu reușim să fim consecvenți, de ce nu ne putem păstra concentrarea. Sunt 3-4 zile, mergem la Iași, ne lipsesc câțiva jucători foarte importanți. Trebuie să ne recuperăm din punct de vedere mental, e o situație pe care trebuie să o gestionăm eficient, trebuie să ne scuturăm repede, să fim bărbați și să mergem la Iași să încercăm să câștigăm”, a spus Laszlo Balint, la flash-interviul de la finalul partidei.

Etapa 18, Casa Liga 1
Vineri
Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2-1
FCSB – FC Voluntari 2-1
Sâmbătă
Sepsi Sf. Gheorghe – Astra Giurgiu 4-1
UTA Arad – FC Argeș 1-2
Universitatea Craiova – Viitorul Constanța 1-1
Ieri
Gaz Metan Mediaș – Poli Iași
FC Botoșani – Dinamo
Astăzi
ora 20.30 FC Hermannstadt – CFR Cluj
CLASAMENT M G Pct
1.FCSB 18 26 41
2.CFR 1907 Cluj 17 15 37
3.Universitatea Craiova 18 10 35
4.Sepsi Sf. Gheorghe 18 13 31
5.Chindia Târgoviște 18 2 27
6.Academica Clinceni 18 3 26
7.FC Viitorul 18 1 23
8.FC Botoșani 17 -1 21
9.UTA Arad 18 -12 21
10.Gaz Metan Mediaș 17 -5 20
11.FC Dinamo 1948 17 1 19
12.FC Arges 18 -8 18
13.AFC Astra Giurgiu 18 -6 17
14.AFC Hermannstadt 17 -8 16
15.FC Voluntari 18 -9 15
16.CSM Politehnica Iași 17 -22 15. M.D.