Argeșul va avea prefect de la USR

0

  • Nominalizarea va fi făcută astăzi



Coaliția a decis la începutul acestei săptămâni ca în județul Argeș să fie numit prefect de la USR, astfel că actualul PNL-ist Emanuel Soare va fi retras din funcție de Guvern.


Schimbarea va fi făcută cât mai repede, iar USR-iștii sunt pregătiți pentru ea. Președintele filialei argeșene a USR, Adrian Cîrstea, ne-a confirmat ieri acest lucru și ne-a spus când se va face nominalizarea: “Așa este, informația se confirmă, prefectul va fi de la USR. Mâine seară (n.r. miercuri) se va lua decizia în Biroul Județean. Nu știu acum pe cine vom nominaliza, alegerea este în funcție de cine se va înscrie pe listă pentru acest post. Vom discuta și vom alege după ce membrii își vor prezenta candidaturile. Într-adevăr, așa cum s-a mai vehiculat în presă, domnișoara Emilia Mateescu este interesată de această poziție”.
Este o presiune uriașă
Despre posibila sa schimbare din funcţie Emanuel Soare a precizat că deocamdată nu este nimic cert. „Sunt tot felul de informații care circulă în spațiul public. În acest moment, lucrurile nu sunt definitivate. Așteptăm cu nerăbdare. Nu sunt genul care să mă agăț de funcții, nu am intrat în politică pentru funcții. Nu e momentul să ne grăbim în concluzii, sunt alte lucruri care trebuie schimbate înainte. Instituția Prefectului a devenit una vizibilă. A ridicat ștacheta foarte mult. Cele mai importante măsuri le-am luat în premieră și au devenit model la nivel național. Trebuie să ne gândim dacă ne dorim oameni competenți sau dorim doar să facem schimbări. Dacă voi rămâne prefect, sau va veni altcineva, este o datorie morală să vină în funcții oameni competenți. Partidele din coaliție să înțeleagă că o nominalizare pe o asemenea funcție de conducere va fi sau nu un câștig politic pentru formațiunea respectivă. Exigențele sunt maxime. Este o presiune uriașă”, a declarat prefectul Emanuel Soare. S.M.