Violată de tată, cere daune!

0



Un bărbat de 59 de ani, din comuna Poiana Lacului, se află în arest preventiv, fiind trimis în judecată după ce ani de-a rândul și-a violat fiica. Omul locuia împreună cu tânăra care suferă de un retard mintal și a abuzat-o sexual deseori, după ce bunica acesteia a decedat. Pe lângă faptul că o viola, bărbatul profita și financiar de tânără, trăind din pensia de handicap a fetei. Roata s-a întors, acum fata pretinzând daune morale tatălui aflat în pușcărie.


În luna septembrie a anului trecut, Ilie S. de 59 de ani din comuna Poiana Lacului s-a întors beat criță acasă și cu chef de o partidă de amor. I-a cerut fiicei, în vârstă de 33 de ani, care locuia împreună cu el, să facă sex. Femeia face parte din categoria persoanelor cu handicap, fiind diagnosticată cu retard mintal sever și encefalopatie. S-a opus și a fost bătută crunt de cel care ar fi trebuit să o protejeze. A doua zi, victima s-a plâns unor vecini povestind despre coșmarul pe care îl trăia. Oamenii au dus-o direct la Poliție iar cazul a fost preluat de Biroul de Investigații Criminale Pitești. Ilie S. a fost arestat preventiv. În cursul anchetei, a ieșit la iveală faptul că abuzurile sexuale durau de ani de zile, de când bunica, cea care o avea în grijă, murise. Bărbatul nu avea niciun venit și era prieten bun cu paharul. Trăia din pensia de handicap a tinerei femei și cei mai mulți bani se duceau pe băutură. În cursul anchetei a ieșit la iveală, faptul că tatăl își exploata fiica și prin muncă, obligând-o să meargă să lucreze cu ziua.
Calvarul a început după moartea bunicii
Fiica a fost crescută de bunica paternă și locuia în casa acesteia, cu tatăl ei. Mama a părăsit-o pe mică, atunci când a realizat că este bolnavă. Bunica a murit în urmă cu aproximativ 7 ani și de atunci a început calvarul fetei. După decesul bunicii, a rămas doar cu tatăl care în loc să o protejeze a exploatat-o. Nu mai urma tratament de peste 7 ani , de când murise bunica, starea ei de sănătate degradându-se. Acest lucru i se datora și tatălui care neglija starea de sănătate a fetei. Bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, măsură menținută până în prezent. În cursul procesului, care are loc la Judecătoria Pitești, victima s-a constituit parte civilă, prin avocatul său. Fiica îi cere tatălui daune morale în valoare de 25.000 lei. Ieri a avut loc un nou termen de judecată iar magistrații au dat amânare pe data de 22 februarie.
Se află în grija unei localnice
După ce s-a aflat despre traumele suferite de femeie, Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeș s-a autosesizat. În cadrul DGASPC s-a înființat compartimentul pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor care acordă servicii de informare, sprijin prin consiliere și servicii de protecție. Acest compartiment se ocupă de tânără, monitorizând-o. De când tatăl ei a fost arestat fata și-a reînceput tratamentul și se află în grija unei localnice care a integrat-o în familia ei și o sprijină. A fost echilibrată psihic prin consiliere oferită de specialiști din cadrul DGASPC iar viața ei a intrat pe un făgaș normal. M.Sandu