La 20 de ani, un tânăr piteștean, s-a ales cu o condamnare sub acuzația de ultraj și distrugere. A primit o pedeapsă cu suspendare și va trebui să achite daune morale unor polițiști pe care i-a lovit cu picioarele, i-a înjurat și i-a amenințat cu moartea. În timpul scandalului piteșteanul a spart și geamul de la ușa unei secții de poliție.
În anul 2019, doi agenți de la Secția 2 Pitești se aflau, în cartierul Găvana, în mașina de serviciu, când un tânăr a venit la ei și i-a înjurat, după care a fugit, refugiindu-se într-o curte. Oamenii legii au plecat după el, la poarta imobilului ieșind mama tânărului ca să stea de vorbă cu subofițerii. În timp ce mama încerca să-i convingă pe oamenii legii că fiul ei a făcut o greșeală, a ieșit Mihail C., de 20 de ani să se războiască cu oamenii în uniformă. A început să-i înjure și să-i amenințe pe cei doi. Polițiștii au vrut să-l ducă la sediul Secției 2 pentru audieri dar tânărul s-a opus. Au fost chemate întăriri și Mihail C. a continuat să fie recalcitrant, fiind cu greu imobilizat și încătușat. Din datele de anchetă reiese că a continuat să înjure și să amenințe, iar când a ajuns la secție a spart geamul ușii de la intrare și i-a lovit pe agenți cu picioarele.
20.000 lei daune morale
Mihail C a fost reținut pe bază de ordonanță fiind acuzat de ultraj și distrugere. A doua zi a scăpat de arest, ulterior trimis în judecată. Ca să scape mai ușor, acesta s-a dus și a plătit reparația ușii, numai că, judecătorii i-au reținut și această acuzație. Judecătoria Pitești a dat sentința. Potrivit deciziei tânărul a primit o pedeapsă cu închisoarea de un an și patru luni pentru ambele infracțiuni. Magistrații au fixat un termen de încercare de 4 ani. „…contopeşte pedepsele de 1 an, 3 luni si 3 luni închisoare si aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare pe care o sporeşte cu 2 luni închisoare inculpatul C M T urmând să execute pedeapsa de 1 an si 2 luni închisoare.Fixează termen de încercare de 4 ani. În baza art.85 C.p. pe durata termenului de încercare inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea ; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. – Să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate” se precizează în decizia judecătorească. De asemenea va trebui să plătească daune. „… admite acţiunile civile ale părţilor vătămate-părţi civile M I M si M C D şi obligă pe inculpatul C M T la câte 10.000 lei fiecare cu titlu de daune morale.” a dispus Judecătoria Pitești. Sectinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel. M.Sandu