Traficant cu frigiderul plin de droguri

0



Captură impresionantă de droguri miercuri, la un traficant de droguri care se presupune că ar fi furnizorul mai multor dealeri dealer pentru mai mulți traficanți din Argeș și nu numai. Bărbatul în vârstă de 40 de ani, din București a fost prins având peste un kilogram de de amfetamină, peste un kilogram de ciuperci halucinogene și multe alte substanțe care fac parte din categoria celor de mare risc. Mare parte dintre aceste le avea ascunse într-un frigider. A fost arestat preventiv. Valoarea drogurilor a fost estimată la aproximativ 50.000 euro.


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au organizat miercuri, un flagrant delict, la București și au prins un bărbat, de 40 de ani, în timp ce voia să vândă amfetamină unui polițist sub acoperire. Imediat după flagrant, oamenii legii au făcut percheziții la trei adrese, două din București și una în județul Ilfov, acolo unde locuiește suspectul. „În urma perchezițiilor au fost descoperite şi ridicate 850 grame amfetamină, 200 grame de cannabis, aproximativ 1000 grame de ciuperci halucinogene, 15 comprimate ecstasy, 5 timbre LSD, 5 grame haşiş, 60 grame ketamină, 150 grame de substanţă pulverulentă/cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, 15 kituri cu miceliu (destinate creşterii ciupercilor halucinogene deja însămânţate), precum şi mai multe ustensile folosite la prelucrarea şi consumul drogurilor – 2 deshidratoare, 1 cântar electronic de precizie, 4 grindere, 51 de recipiente cu urme de fragmente vegetale, 200 de pliculete autosigilante cu urme de droguri, 3 pipe, precum şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie” declara Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. La percheziții oamenii au găsit un adevărat arsenal de arme albe, fiind confiscate mai multe cușine box-uri, bricege.
Furnizor principal pentru dealeri
Acasă la Mihail Florin N. oamenii legii au descoperit un adevărat laborator în care suspectul creştea ciuperci halucinogene. Acesta avea și un frigider special pentru drogui acolo fiind mai multe recipiente care erau ținute la rece. După varietatea de droguri pe care o deţinea a ieşit la iveală că bucureşteanul este un important furnizor de pe piaţa de droguri din Capitală. Acesta avea legături şi în Argeş, o mare o parte din substanţele interzise fiind livrate unor delaeri din judeţul nostru. După ce au preluat drogurile şi au venit analizele de laborator, oamenii legii au stabilit că valoarea de comercializare a substanţelor cu efect psihoactiv descoperite în urma percheziţiilor, este aproximativ 50.000 de euro. După audieri, Mihail Florin N. a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Ieri a fost prezentat Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Pe numle său a fost emis un mandat pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru a se stabili de unde proveneau drogrile şi la cine ajungeau. M.Sandu