Dan Gîrtofan a câştigat Romania Winter Rally

0

  • Prima etapă a Campionatului de Raliuri şi-a desemnat premianţii



Romania Winter Rally, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, cursă desfăşurată week-end-ul trecut pe zăpadă, în judeţul Covasna, a fost câştigată de dublul campion naţional Dan Gîrtofan.


Echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) a fost cronometrat pe cele şase probe speciale cu timpul de 01 h 20 min 04 sec 4/10, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Fraţii Norbert şi Francesca Maior (Peugeot 106) s-au clasat pe locul doi la general, la 03 min 45 sec 4/10 de învingător. Podiumul a fost completat de fiul lui Dan Gîrtofan, Andrei, alături de Doru Vrajă (Subaru Impreza N15), sosit la 03 min 56 sec 3/10. Cele şase probe speciale, două în prima zi şi patru sâmbătă, au avut o lungime totală de 109 kilometri.
La startul Romania Winter Rally s-au aliniat 36 de echipaje, dintre care 9 internaţionale. Romania Winter Rally a fost programat iniţial pentru 5-7 februarie, dar a fost amânat din cauza lipsei zăpezii. Etapa a doua a campionatului va fi Raliul Braşovului, programat pe 26 şi 27 martie. La această întrecere vor participa şi cei mai titraţi piloţi argeşeni de raliuri care din diverse motive au absentat de la Harghita. Iubitorii motorsportului îi vor putea vedea la start pe vicecampionul naţional Vali Porcişteanju, dar şi pe Cristian Dolofan, proprietarul echipei DTO Rally Team. M.D.