Se scumpeşte apa şi canalizarea

2

  • Primarul Cristian Gentea a anunţat



Ieri, la Primăria Piteşti, primarul Cristian Gentea alături de viceprimarii Gelu Tofan şi Mihai Mihăilescu a susţinut o conferinţă de presă. Au mai fost prezenţi Liviu Muşat, directorul ADR SUD Muntenia, Mihai Marinescu, directorul SC Apă Canal 2000 S.A. şi city managerul Lucreţiu Tudor.


Primarul Cristian Gentea a anunţat că va fi semnat contractul pentru realizarea noului proiect, Parcul Lunca Argeşului 3. „Semnăm contractul de finanțare pentru realizarea Parcului Lunca Argesului 3. Suprafața terenului este de aproape 24 hectare. Se vor amenaja prin acest proiect 22 hectare. Suma nerambursabilă este de 19.071.866,99 lei. Se vor realiza zone pentru sport: mese tenis masă, poate pentru biciclete și role, zonă Fitness Adulți, tiroliană. Va fi creată și o zonă de picnic: foișoare, grătare, bănci, etc. Parcul va fi racordat la utilități și va avea stâlpi inteligenți cu încărcare solară, dotați cu wi-fi.”, a explicat primarul Cristian Gentea.
Creşte preţul la apă şi canalizare
O veste pe care mulţi piteşteni nu o vor agrea este cea de mărire a tarifelor la apă şi canalizare. Majorările vin ca urmare a unui proiect de reabilitare a reţelei. „Pe 12 Februarie, deși mulți cântaseră prohodul acestui proiect, am semnat contractul pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeş. Piteștiul este pe locul 36 la prețul apei, iar la apă şi canal, locul 19. Prețul la apă va creste cu 21 de bani anul acesta. Și la canal este o creștere de 23 de bani.”
Nu se ştie dacă vom avea Simfonie…
Având în vedere pandemia de coronavirus, este posibil ca nici în acest an să nu poată fi organizată Simfonia Lalelelor. “Nu ştim ce vom face anul acesta, deocamdată suntem în stare de alertă. Suntem pregătiţi, dar chiar dacă nu o vom putea organiza ne vom putea bucura de florile din oraş. Avem 150.000 de bulbi de lalele plantaţi. Noi suntem pregătiţi, dar vom face în aşa fel încât să respectăm toate normele aflate în vigoare”, a declarat primarul Cristian Gentea.
Bilete online la meciuri
Microbiştii îşi pot achiziționa online, bilete la meciul de fotbal FC Argeş Politehnica Iaşi. Primarul Gentea a fost primul cumpărător. “Pentru meciul cu Poli Iaşi am făcut eforturi şi putem cumpăra bilete virtual la acest joc. Primul cumpărător sunt eu. Am cumpărat în această dimineaţă 50 de bilete şi vreau să vindem cât mai multe bilete până la ora meciului. Biletul costă 5 lei”, a declarat primarul Cristian Gentea. Acesta a mai declarat că tot online se mai pot cumpăra şi pentru meciurile echipelor de volei şi baschet. M.Sandu