Încă o șansă pentru play-off!

0

  • CS Mioveni poate ajunge la egalitate cu locul 6



Patru meciuri s-au disputat în prologul etapei a 18-a, sâmbătă, surpriza zilei consemnându-se la Buftea, acolo unde Fotbal Club Rapid a pierdut în faţa celor de la Csikszereda, oaspeţii urcând pe locul doi cel puțin provizoriu după acest succes


Derby-ul zilei de sâmbătă a fost duelul găzduit de baza FRF de la Buftea, acolo unde locul 5 primea vizita locului 7 într-un meci important în economia calificării în play-off. După o primă repriză albă, urmată de o triplă schimbare la pauză în rândul gazdelor, oaspeţii au dat lovitura într-un interval de doar două minute – 54 şi 56 – prin argentinianul Bauza şi căpitanul Csürös. Speranţele rapidiştilor au renăscut după penalty-ul transformat de Adrian Bălan cu două minute înainte de mijlocul reprizei secunde. O execuţie elegantă a lui Jebari a lămurit soarta partidei, când mai erau trei minute din timpul regulamentar de joc.
Pentru ciucani a fost al zecelea meci consecutiv de campionat fără eşec (incluzând aici şi meciul anulat cu Turris-Oltul), stabilind cu acelaşi prilej un record inedit, cu gol marcat în fiecare deplasare din acest sezon. Victoria de sâmbătă i-a urcat în clasament pe locul secund, la trei puncte de liderul U Craiova 1948 SA. De partea cealaltă, Fotbal Club Rapid nu a cunoscut încă gustul victoriei în 2021 şi a coborât pe ultimul loc care duce în play-off, dar pe care îl poate pierde până la finalul etapei în curs.
Punct în deplasare
Rămas liber după despărţirea de UTA Arad, pentru care a jucat doar două meciuri în acest sezon, experimentatul fundaş dreapta Marian Pleaşcă a semnat vineri un contract cu ultima clasată, Pandurii Lignitul. Revenit după patru ani la clubul cu care s-a făcut cunoscut, Plească a fost căpitanul echipei şi le-a purtat noroc gorjenilor în duelul dintre ultimele două clasate. Pandurii Lignitul a obţinut la Bacău primul punct după trei eşecuri consecutive, dar a rămas pe ultimul loc al clasamentului, la două puncte în spatele adversarei de sâmbătă, Aerostar Bacău. Dodoi a speculat o pasă greşită a lui Segev spre propriul portar, în timp ce Alex Popescu a stabilit scorul final la două minute de la reluare. Tot 1-1 s-a încheiat şi meciul dintre CSM Slatina şi AFC Farul Constanţa, după o primă repriză albă. Constantin Radu a deschis scorul pentru olteni, dar moldoveanul Damaşcan a restabilt egalitatea. Singura victorie a gazdelor s-a consemnat la Buzău, acolo unde SCM Gloria s-a impus cu 2-0 în faţa Unirii Slobozia, după penalty-ul lui Tucaliuc şi autogolul lui Alexandru Dinu.
O victorie și o remiză
Celelalte cinci meciuri ale rundei au fost programate pe parcursul a trei zile, începând cu ziua de ieri, când s-au jucat trei partide. În primul joc, Dunărea Călărași nu a reușit să se impună pe propriul teren în fața Ripensiei, partida terminându-se la egalitate 2-2, după ce gazdele au condus cu 1-0 la pauză, iar pe final timișorenii au preluat conducerea. În al doilea joc Viitorul Pandurii a câștigat cu 2-1 cu Reșița și a urcat în primele șase locuri.
Gorjenii au condus cu 1-0 la pauză, au făcut 2-0 pe final, iar în ultimele minute oaspeții au redus din handicap. Un alt joc al zilei de ieri, ASU Poli Timișoara – Metaloglobus s-a disputant după închiderea ediției.
Marți, meci la Craiova
Astăzi și mâine sunt programate ultimele două partide ale etapei, Recea – U Cluj și U Craiova – CS Mioveni. În acest ultim meci, galben-verzii au neapărat nevoie de victorie pentru a rămâne aproape de locurile de play-off și pentru a realiza prima parte a obiectivului. Echipa antrenată de Alexandru Pelici a căzut pe locul 12 al clasamentului după disputarea primelor meciuri ale etapei însă poate reveni în partea superioară a clasamentului dacă ia toate punctele la Craiova.
Rezultatele şi programul etapei a 18-a:
⚽ CSM Slatina – AFC Farul Constanţa 1-1 (0-0)
Constantin Radu (46) / Ilie Damaşcan (70)
⚽ CS Aerostar Bacău – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 1-1 (0-1)
Alexandru Popescu (47) / Gabriel Dodoi (19)
⚽ SCM Gloria Buzău – AFC Unirea 04 Slobozia 2-0 (1-0)
Cosmin Tucaliuc (8 – pen.), Alexandru Dinu (63 – aut.)
⚽ Fotbal Club Rapid – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-3 (0-0)
Adrian Bălan (65 – pen.) / Juan Bauza (54), Attila Csürös (56), Soufiane Jebari (87)
⚽ AFC Dunărea 2005 Călăraşi – AFC Ripensia Timișoara 2-2 (1-0)
Puscas (45, 86) / Sokovic (74, 84)
⚽ ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița 2-1 (1-0)
Cioiu (38), Țegle (88) / Buș (90 din 11m)
⚽ ACS ASU Politehnica Timișoara – FC Metaloglobus Bucureşti
08.03.2021, ora 15:30
⚽ ACS Fotbal Comuna Recea – AS FC Universitatea Cluj
09.03.2021, ora 19:00
⚽ U Craiova 1948 SA – CS Mioveni
⚽ Concordia Chiajna nu a fost programată în această etapă, FC Petrolul Ploieşti a stat deoarece AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele s-a retras din campionat.
Etapa 19:
Joi, 11 martie, ora 17:00
⚽ Concordia Chiajna – Petrolul
Vineri 12 martie, ora 18:00
⚽ U Cluj – FC U Craiova
Sâmbătă, 13 martie, ora 11:00
⚽ Metaloglobus – Gloria Buzău
⚽ Pandurii Tg Jiu – ASU Poli Timișoara
⚽ Farul – Fotbal Comuna Recea
⚽ CSM Reșița – CSM Slatina
⚽ Ripensia Timișoara – Viitorul Pandurii
Duminică, 14 martie, ora 11:30
⚽ Csikszereda – Dunărea Călărași
Duminică, 14 martie, ora 13:45
⚽ Unirea Slobozia – Rapid
⚽ Aerostar Bacău – stă
⚽ CS Mioveni – stă. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.