A doua întâlnire a reprezentanților mediului de afaceri local cu executivul Primăriei Municipiului Pitești a avut loc astăzi, 9 martie 2021, în Sala de Consiliu a Primăriei Pitești, reprezentând continuarea colaborării inițiate de către administrația locală pentru un parteneriat solid cu mediul de afaceri, prin cunoașterea priorităților reciproce și prin adoptarea acelor strategii care pot genera progres în Pitești, anunță reprezentanții Primăriei Pitești.
Participanții la ședința de lucru de astăzi au fost reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și ai Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, alături de echipa alcătuită din executivul Primăriei Municipiului Pitești și directori sau reprezentanți ai acelor departamente implicate în elaborarea și implementarea proiectelor aflate pe lista celor pe care municipalitatea și le propune pentru perioada 2021 – 2027.
În deschidere, Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a vorbit despre principalele direcții ale planului de dezvoltare locală/regională prin fonduri europene și a prezentat o parte dintre proiectele aflate, la acest moment, în desfășurare, în diferite etape: zona de agrement Lunca Argeșului II și III, parcul industrial Pitești, elaborarea noului PUG al municipiului. A menționat, de asemenea, dorința de a iniția propuneri de parteneriat între municipalitate și societăți private interesate de proiectul Lunca Argeșului I.
Reprezentanții mediului de afaceri au pus în discuție propuneri legate de unele dintre proiectele importante prezentate (Parcul Industrial, zona Lunca Argeșului, sistemul de management integrat al gestionării deșeurilor), cu precădere fiind analizată definirea cerințelor noului PUG.
Propuneri de eficientizare a procesului de elaborare a proiectelor de investiții, precum și de elaborare a unui set de reguli de bune practici în vederea aprobării proiectelor viitoare de către autoritatea locală au fost, de asemenea, prezente în discuțiile dintre cei prezenți. Viceprimarii municipiului Pitești, alături de arhitectul șef al orașului, au oferit răspunsuri și sugestii, în cadrul discuțiilor purtate pe marginea problemelor ridicate.
A fost remarcată importanța colaborării celor trei actori principali implicați în elaborarea și implementarea proiectelor strategice ale municipiului (urbaniști, investitori, autoritate locală) în vederea găsirii unui numitor comun, printr-o bună comunicare, pentru o dezvoltare durabilă, integrată celei regionale. În acest sens, a fost stabilită o întâlnire, pentru perioada imediat următoare, între investitori și echipa de urbaniști care elaborează proiectul noului PUG.