Personalul din centrele de vaccinare, neplătit!

0

  • Guvernul a falimentat?



Pentru că de două luni nu au fost plătiți, cei care lucrează din centrele de vaccinare din judeţul Argeş și din alte centre din țară amenință că vor întrerupe procesul de vaccinare -COVID-19. Deși lucrează din data de 18 ianuarie de când au fost deschide centrele personalul nu a primit banii pentru orele de muncă deși a fost emisă o Ordonanță de Guvern în acest sens. Sumele datorate ar trebui să fie achitate de primării, după ce vin de la Guvern.


„Da așa este! Nu este nu mai în Argeș situația aceasta ci în toată țara! Medicii, asistenții și registratorii nu și/au primit banii. Centrele au fost deschide pe 18 ianuarie, iată că suntem în 15 martie și nici până acum nu au fost plătiţi. Am registratori care erau în șomaj, le-am cerut să vină să ne ajute și au renunțat la șomaj. Eu mi-am pus obrazul și acum au rămas fără bani, că Guvernul nu vrea să plătească.
Nu am cum să le dau bani de la mine! Guvernanții nu știu decât să dea ordonanțe și apoi îi doare în fund! Nu știu ce vom face. Eu nu pot să-i oblig pe oameni să vină la centre și să muncească degeaba. Mi-au zis că de la 1 aprilie nu vor să mai lucreze. Există un contract încheiat. Primăriile trebuia să plătească dacă veneau banii de la Guvern dar nu au venit!” a declarat Mariana Boșneag, coordonatorul celui mai mare centru de vaccinare din Piteşti dar şi preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Judeţul Argeş .
75 de angajaţi nu şi-au primit banii
La nivelul oraşului Piteşti există două centre, unul mobil în care lucrează 8 medici şi asistenţi medicali şi centrul de vaccinare din cadrul Hotelului Primăriei Piteşti, unde sunt 67 de medici, asistenţi medicali şi registratori. Primăria Municipiului Piteşti a înaintat pe data de 5 februarie documentele cu suma de plată în valoare de 163.440 lei aferentă lunii ianuarie şi pe data de 4 martie documentele pentru plata sumei de 195.975 lei, aferente lunii februarie. Nici până acum sumele nu au intrat în cont.
Dacă situaţia va continua, personalul ameninţă că vor fi depuse actele pentru neplată şi vor opri vaccinarea din data de 1 aprilie. Președintele PNL Ludovic Orban a fost întrebat ieri, la Parlament despre această situație, iar el a afirmat: „Este un articol dintr-o OUG care reglementează plata către personalul care este implicat în vaccinare. Trebuie aplicate dispozițiile acestei OUG”, a spus liderul PNL. M.Sandu; Foto C.Tudor