Sucuri naturale, cârnaţi şi afumături confiscate la Rucăr

1
0

  • Amenzile au fost de 26.000 lei



Direcţia Sanitar Vetereniară Argeş a efectuat zilele trecute mai multe controale la comercianţii particulari din zona Rucăr – Dâmbovicioara.


Au fost controlaţi 5 producători particulari care comercializau direct către consumatorul final produse alimentare de origine animală şi nonanimală. Pentru nerespectarea conditiilor sanitare veterinare de comercializare a produselor alimentare toţi producătorii particulari verificaţi au fost sancţionati contravenţional conform legii cu amenzi în valoare totala de 6 000 lei. Cu această ocazie s-a constatat prezenţa la vânzare a unor băuturi declarate sucuri naturale din fructe (aproximativ 35 litri), cu aspect organoleptic necorespunzator (culoare improprie fructului declarat, aspect filant la turnare, recipienţi neigienizaţi), pentru care s-a procedat la confiscarea şi denaturarea acestora. De asemenea, s-a găsit o cantitate de 8 kg produse carne (cârnaţi şi afumături), fără elemente de identificare şi comercializată în condiţii improprii, produsele fiind de asemenea confiscate şi denaturate. În cadrul aceluiaşi control în vederea verificării modului de comercializare al produselor alimentare de origine animală şi nonanimală de către producătorii particulari în zona Peşterii Dâmbovicioara, echipele DSVS Arges au verificat doi operatori economici, unul cu profil de activitate comercializarea în standuri, chioşcuri, pieţe a conservelor din fructe şi legume fabricate în unitatea proprie, altul cu acelaşi profil de activitate dar pentru produse de cofetărie-patiserie (ciocolată de casă, fursecuri) de asemenea fabricate în unitatea proprie.
Produsele aflate expuse la comercializare nu erau etichetate sau eticheta era incompletă, lipsind denumirea produsului, producătorul, data fabricaţiei, termenul de valabilitate. Pentru aceste abateri operatorii economici au fost sancţionati contravenţional conform legii cu amenzi în valoare totală de 20 000 lei. S.M.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.