Mii de salariaţi Dacia, stau 7 zile acasă în aprilie

0
1

  • Producţia este oprită tot din cauza lipsei componentelor
  • Este a patra lună în care lucrul se opreşte pentru câteva zile
  • Previziunile de revenire sunt pentru a doua jumătate a anului



Şi în luna aprilie producţia Dacia va fi oprită pentru câteva zile din cauza lipsei componentelor. Aceasă decizie vine după ce în lunile precedente, ianuarie, februarie şi martie lucrătorii din Uzină au stat acasă câte 5 zile, din aceleaşi motive.


Zilele în care nu se va lucra la Dacia, în aprilie sunt 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29, ultimele patru fiind la finalul Săptămânii Mari, înainte de 1 Mai şi de Paşte, iar în total vor fi afectaţi peste 9000 de salariaţi, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate dintre angajaţi. Vor fi însă sectoare unde se va şi lucra în această perioadă şi anume la Zina de Mecanică, unde se lucrează şi pentru alte fabrici, aici doar aproximativ 25% dintre angajaţi fiind afectaţi de decizia întreruperii lucrului. Cauza comună a tuturor zilelor de întrerupere din acest an este lipsa unor componente din componenţa autovehiculelor, cum ar fi calculatoare UCH, radio – CD-uri cu navigaţie, conductori, care sunt produse în China şi care afectează finisarea modelelor de vârf ale gamei şi a noilor modele apărute în acest an.
„Oamenii sunt îngrijoraţi!”
Liderul Sindicatului Automobile Dacia, Viorel Ungureanu ne-a spus ieri mai multe despre noua decizie de a întrerupere a producţiei la Uzină. „Am luat o nouă decizie în vederea întreruperii producţiei. Astfel, în aprilie, nu se va lucra timp de 7 zile, şi anumpe pe 1,2, 16,26, 27, 28, 29 aprilie. Cauza – lipsa componentelor electronice… Oamenii sunt îngrijoraţi din cauza acestor întreruperi. EI vor fi plătiţi conform contractului colectiv cu 85% şi tichete, iar impactul este asupra a peste 9000 de salariaţi. Mai mult de jumătate. Avem de exemplu la Uzina de Mecanică unde 75 % vor lucra şi doar 25% vor sta, în timp ce cea mai afectată este Uzina de Vehicule unde 90% vor sta acasă. Componentele care nu lipsesc provin din Asia, din China. Este a patra lună în care se întrerupe producţia, după ce s-a stat câte 5 zile în ianuarie, februarie şi martie. Anticipăm că ne vom reveni în a doua jumătate a anului şi că o să lucrăm chiar şi sâmbetele, pentru că cererea este foarte mare. Ţinem legătura cu conducerea permanent şi toată lumea anticipează o revenire în a doua jumătate a anului” a declarat liderul SAD. S. Mihai


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.