Luptătorii români, la un pas să rateze Olimpiada!

0



Niciunul dintre cei 13 sportivi români din loturile României de lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine nu a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în cadrul turneului preolimpic desfăşurat la Budapesta în perioada 18-21 martie.


Cel mai bun rezultat al delegaţiei României la Budapesta a fost medalia de bronz cucerită de Maxim Vasilioglo la cat. 74 kg, lupte libere, dar pentru a se califica la JO de la Tokyo sportivii trebuiau să atingă finala categoriei. La greco-romane, lotul pregătit de musceleanul Anton Arghira a avut evoluții dezamăgitoare, nereușind să se apropie de podium. Printre cei care au dezamăgit la acest turneu se numără și campionul european Alin Alexuc. Până acum, România are o singură luptătoare calificată la JO de la Tokyo, pe Alina Vuc (cat. 50 kg), cea care şi-a asigurat participarea prin medalia de argint câştigată la Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan (Kazahstan) din 2019. Luptătorii români vor mai avea o şansă de calificare la Tokyo prin intermediul turneului preolimpic mondial de la Sofia, din perioada 6-9 mai.
Pârcălabu: ”La lupte, nu avem nevoie de ”pisoi”!”
Rezultatele obținute de tricolori la Budapesta l-au dezamăgit crunt pe șeful Federației Române de lupte care a anunțat că va lua măsuri, precizând că în acest sport este nevoie de „de caractere puternice, nu de pisoi”: ”Vom face câteva modificări în loturi la anumite categorii. Vom da şansă şi altor sportivi. Este nevoie de o altă abordare, de o mai bună pregătire fizică şi intrarea în formă. E nevoie de o atitudine mult mai agresivă. Cu mentalitatea asta pe care au arătat-o nu se vor califica nici la ‚’Viaţa Satului’’. Trebuie să aplicăm duşul ăla rece ca peste o lună şi jumătate să ne întoarcem de la Sofia, ultimul turneu de calificare, cu cât mai multe bilete în buzunar pentru Tokyo” a declarat Răzvan Pîrcălabu pentru Agerpres. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.